Sarayönü'nde "Patates" Semineri

Niğde Patates Araştırma İstasyonu Müdürü Hüseyin Onaran, Selçuk Üniversitesi Sarayönü Meslek Yüksekokulu'nda eğitim semineri düzenledi.

Niğde Patates Araştırma İstasyonu Müdürü Hüseyin Onaran, Selçuk Üniversitesi Sarayönü Meslek Yüksekokulu'nda eğitim semineri düzenledi.

Patates yetiştiriciliği konusunda eğitim veren Onaran, yerli patates üretimi için geri sayıma geçildiği müjdesini vererek, tohumluk patates konusunda dışa bağımlı olan ülkemizde çalışmaların tamamlandığını söyledi.

Sarayönü Meslek Yüksekokulu konferans salonunda, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Niğde Patates Araştırma İstasyonu Müdürü Hüseyin Onaran, patates yetiştiriciliği ile ilgili eğitim verdi.

Reklam
Reklam

Eğitime okul öğrencilerinin yanı sıra Sarayönülü çiftçiler ve Sarayönü Ziraat Odası Tarım Danışmanları da katıldı.

Eğitimde, yerli patates tohumu üretimi konusunda değinen Onaran, ülkemizde 150 yıllık bir geçmişi olan patates sektöründe son yıllarda önemli gelişmeler yaşandığını söyledi.

Ülkemizde 101 adet tescilli patates çeşidi bulunduğunun altını çizen Onaran; bunlardan sadece birinin Türkiye'de yapılan melezleme çalışmaları sonucunda ıslah edilerek tescil edildiğini belirterek, "Tohumun tescili yapıldı ancak bu çeşit de ticari üretimde şans bulamadı. Ülkemizde başta Hollanda olmak üzere Almanya, Fransa, İngiltere, İskoçya, İrlanda ve A.B.D.'de ıslah edilmiş patates çeşitleri kullanılıyor" dedi.

Muhabir: Ahmet Turan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz