Anüsüne bardak sokan 47 yaşındaki Nepalli bir adam tıbbi yardım almadan üç gün boyunca bardakla yaşadığını belirtti. Yaşadığı sağlık problemlerinin ardından hastaneye başvuran adam başlangıçta bardağı kasıtlı olarak sokmadığını belirtirken zaman geçtikten sonra sağlık görevlilerine 12 cm uzunluğundaki bardağı sarhoşken 'kendini tatmin etmek' için kullandığını itiraf etti.
47 yaşındaki evli adam, cam bardağı kendisi çıkarmaya çalışsa da başarısız olduktan sonra yardım istedi. Journal of Nepal Medical Association'da yazan sağlık görevlileri, onun iki gündür dışkılayamadığını ancak gaz çıkarabildiğini söylediler.
Adam acı çektiğini bildirirken, karnında şişme ve anal yaralanması, kanaması olmadığı belirlendi. Nepal Tıp Fakültesi ve Eğitim Hastanesi doktorları tarafından hazırlanan vaka raporunda olayın tarihi açıklanmadı. Muayenede ruh hali ve davranış kalıpları 'normaldi' ve psikiyatrik hastalık öyküsü yoktu.
Röntgen taramaları, üst rektum ve kolonda ters çevrilmiş bir su bardağı gösterdi. Doktorlar, bardağın 'çıkarıldığında' kırılacağı korkusuyla, sağlık görevlilerinin üzerinde ışık bulunan esnek bir tüp kullanarak sigmoid kolonun içine bakmasına izin veren bir prosedür olan sigmoidoskopi yapmayı reddetti. Ancak hastanede adamın rektumundan camı çıkarmaya yönelik ilk girişimler başarısız oldu.
Bacakları havada olacak şekilde sırt üstü yatması istenen cerrahlar, bardağı elle çıkarmaya çalıştı. Ancak sağlık görevlileri, camın 'çıkarmak için kavranamadığı' ve önemli ölçüde yüksek cam kırılma riski olduğu ve bunun da bağırsakta yaralanmaya yol açabileceğini paylaştı.
Başka seçenek kalmadığında, ekibin nesneye yaklaşmasına izin vermek için adamın midesinin kesilmesi gerekiyordu. Doktorlar kalın bağırsakta camı hissettiler, ancak 'cam yüksekte, ters çevrilmiş ve sıkıca sıkıştırılmış olduğundan' camı anüsten çıkaramadılar. Cerrahlar daha sonra bir sigmoid enterotomi yapmaya karar verdiler ve kabı bu şekilde başarıyla aldılar.
Ameliyattan sonra, genellikle ameliyatlardan sonra sıvı birikmesini önlemek ve herhangi bir sızıntı olup olmadığını izlemek için kullanılan bir pelvik dren yerleştirdi.
Beş gün sonra adam tekrar dışkılamaya başlayabildi ve dren altıncı günde çıkarıldı.
Ameliyattan bir hafta sonra taburcu edildi ve iki ay sonraki kontrol randevusunda herhangi bir komplikasyon olmadığı ortaya çıktı.
Genel olarak rektal yerleştirme konusunu tartışan doktorlar, erkeklerin rektumlarına nesnelerin sıkıştığı vakaların çoğunun 30 ila 40 yaşları arasındaki erkekler olduğunu kaydetti. Soda ve bira şişeleri, deodorant kapları, tahta veya kauçuk nesneler, kemikler ve piller gibi eşyalar bulunduğunu eklediler. Doktorlar, çoğu hastanın maddeleri yerleştirdiğinde sarhoş olduğunu söylediler.