Sarıçam’da Sodes Parkları Hizmete Girdi

Sarıçam Belediyesi, Başbakanlık Sosyal Destek Fonundan (SODES) almış olduğu destekle 4 mahalleye 4 engelsiz park...

Sarıçam Belediyesi, Başbakanlık Sosyal Destek Fonundan (SODES) almış olduğu destekle 4 mahalleye 4 engelsiz park projesini tamamladı. Parklar düzenlenen törenle hizmete girdi.

Gültepe Mahallesi yüzme havuzu yanına inşa edilen parkta düzenlenen törene Vali Yardımcısı Halis Arslan, Sarıçam Emniyet Müdürü Abdulkadir Karakuş, Sarıçam Belediyesi Meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Törene katılan Vali Yardımcısı Halis Arslan, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci’nin sporu seven, sporcuya destek veren bir belediye başkanı olduğuna dikkat çekerek, “Bunun ispatı olarak SODES’le işbirliği yaparak dört mahalleye dört engelsiz park ve açık hava spor sahası yapmasıdır. Bu tesisleri ve parkları kullanın. Bunlar gençleri ve çocukları kötü alışkanlıklardan koruyacak. Çocuklarınızın bedenen ve ruhen sağlıklı olması için ve dumansız hava sahası olan bu parkları sonuna kadar kullanın” dedi.

Reklam
Reklam

Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci de, 2009 yerel seçimler öncesinde Sarıçamlıya verdikleri sözleri tek tek yerine getirdiklerini belirterek, bugün bunun mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Başkan Ahmet Zenbilci, Kalkınma Bakanlığı ve Adana Valiliğinin Koordinatörlüğünde imzalanan protokol ile Yeşiltepe, Gültepe, Yavuz Sultan Selim ve Mehmet Akif Ersoy Mahallerine dört adet engelsiz park yapımını gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Bu yıl yapılacak yeni protokol ile de eski belde şimdiki Sarıçam'ın Mahallesi olan Baklalı, Suluca, Kürkçüler, Buruk, İncirlik bölgesine de 5 park projesini hayata geçireceklerini belirten Zenbilci şunları söyledi:

“Bu dört mahalleye sözümüz vardı. Bu sözümüzü yerine getirdik. Bundan sonra beş eski belde de bu parkları yapacağız. Ayrıca önümüzdeki günlerde Sarıçam'ın tüm sokaklarını yapmak için ihaleye çıkıyoruz. 24 Ekimde ilk ihale tamamlanıyor. Sırasıyla satıh kaplama, sıcak karışım ihaleleri yapılacak. Üç yıldır niye beklediniz diye sorabilirsiniz. Sarıçam yeni ilçe oldu ve kurumsal olarak kuruluş aşamasını tamamladık.Yine meclis çoğunluğumuz yoktu, birkaç arkadaşımızın bize geçmesi ile meclis çoğunluğunu sağladık. Asfalt, kilit parke gibi ihalelerden sonra Belediye hizmet binamızın da yapımına başlıyoruz. Belediye hizmet binasının kredisi İçişleri Bakanlığımızca onaylandı. İller bankasında onay bekliyor, onaylandığı takdirde binanın yapımına başlayacağız. Daha önce belediye çalışanlarına borcumuz vardı. Bunun tamamını ödedik. Üçüncü şahıslara olan borçlarımızı da ödüyoruz. Hizmet binası, yollar, parklar, araç parkından sonra vermiş olduğumuz sözleri yerine getirmiş olacağız. Ayrıca Sarıçam sınırları içinde yapılacak stadyumun etüt çalışmaları tamamlandı. Önümüzdeki günlerde temeli atılacak. Bunları seçim için değil, Allah için sizlere hizmet için yapıyoruz. Gültepe Mahallesinde yüzlerce sokaktan sadece 15, 20 tane sokak kaldı. Onarı da önümüzdeki aylarda tamamlayacağız. Dört mahalleye, gençlere, hanım kardeşlerime hayırlı olsun.Bu parkın adı Afyonda patlamada şehit olan Ahmet Tosun’un ismi verilecek.”

Reklam
Reklam

Bu arada açılıştan önce okullar arası basketbol müsabakaları yapıldı. Müsabakalarda ilk üçe giren takımlara kupa ve madalya verildi. Yine açılış nedeniyle palyaço gösterisi tertip edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: