Sarıçam’ın Yeni Hizmet Binası Bu Yıl Tamamlanacak

Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Selçuklu mimarisiyle inşa edilen ve yapımı devam eden belediye hizmet...

Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Selçuklu mimarisiyle inşa edilen ve yapımı devam eden belediye hizmet binasının, bu yıl içerisinde biteceğini söyledi. Zenbilci, 9 milyon liraya mal olacak hizmet binasının, içerisinde kaymakamlık ve emniyet gibi kamu kuruluşlarını da barındıracağını kaydetti.

Başkan Zenbilci, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ile birlikte, Sezai Karakoç Bulvarı üzerinde yapımı devam eden Sarıçam’ın yeni hizmet binasında incelemelerde bulundu.

Burada konuşan Zenbilci, binada Selçuklu mimarisinin yansıtılacağını ifade ederel, “Binanın, yaklaşık 11 bin metrekare kapalı alanı var. Toplam proje bedeli KDV dahil 9 milyon liraya mal olacak. Hatırlarsanız 8 Nisan’da yer teslimi yapılmıştı, 9 Aralık tarihinde de biteceği taahhüdü var; bu yıl içerisinde bitecek, Sarıçamlılara şimdiden hayırlı olsun” dedi.

Reklam
Reklam

Hizmet binasının, 43 bin metrekare bir alan içerisinde olduğu bilgisini veren Zenbilci, söz konusu bölgede hizmet binasının yanı sıra, emniyet ve kaymakamlık gibi kamu kurumlarının da yer alacağını belirtti. Belediyenin diğer hizmetlerinden de bahseden Zenbilci, şunları kaydetti:

“Parke ve diğer yollarımızı tamamladık. Mahallelerimizin arasındaki yol problemleri çözüldü. 3 tane kapalı semt pazarı projemiz var 1’isi ihale edildi önümüzdeki günlerde başlanacak, diğer 2’sinin ihale işlemleri devam ediyor. Yani çalışmalarımız sadece hizmet binası ile sınırlı değil, hemen hemen her alanda devam ediyor.”

Başkan Zenbilci ile birlikte inşaatı gezen Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ise yaptığı değerlendirmede, Sarıçam’ın yeni kurulan bir ilçe olduğunu hatırlatarak, Sarıçam’ın dağınık bir alana yayıldığını ve ilçeyi toparlamanın kolay olmadığını vurguladı. Çelikcan, AK Parti’nin iktidarda olduğu belediyelerde kalıcı eserlere rastlamanın alışık hale geldiğini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz