Sarı’dan Sürücülere Bayram Uyarısı

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, bayram tatilinde seyahate gidecek ve çalışmak zorunda...

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, bayram tatilinde seyahate gidecek ve çalışmak zorunda olan sürücüleri, trafik kazalarına karşı uyararak, "Bayramlar artık acılar yaşadığımız günler olmasın" dedi.

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sarı, 19 Ağustos Pazar günü başlayacak Ramazan Bayramı dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında, cumartesi günü de dahil 4 günlük bayram tatili yapılacağına işaret eden Sarı, tüm sürücülerin trafik kazalarına karşı dikkatli olmalarını ve kurallara uymalarını istedi. Bayram tatilinde çalışmak zorunda kalan ve bayram tatilini değerlendirmek için seyahate çıkacak tüm sürücülere 2011 yılında meydana gelen kazaları anımsatan Sarı, geçen yıl ülke genelinde meydana gelen 278 bin trafik kazasında 2 bin 568 kişinin kaza yerinde hayatını kaybettiğini belirtti. Bu kazalarda 193 bin 100 vatandaşın da yaralandığını ve 1 milyar 26 milyon lira tutarında milli servet kaybı meydana geldiğini ifade eden Sarı, "Çok sıcak bir yaz mevsimi yaşanıyor. O nedenle araç kullanan sürücüler, yola çıkmadan önce mutlaka araçlarına uzun yol bakımını yaptırmalı, iyi dinlenmiş bir şekilde yola çıkmalı ve mutlaka emniyet kemeri takılması konusunda titiz davranmalılar” dedi.

Reklam
Reklam

Kazalara araçlar değil, sürücülerinin neden olduğunun altını çizen Sarı, şöyle devam etti: “Trafik kuralları uzun testlerden geçirildikten sonra uygulanmaktadır. O trafik kuralları içinde önemli bir yeri olan hız limitine kesinlikle uyulması can güvenliği açısından büyük önem taşımaktadır.”

Yola çıkmadan önce araçlara yapılması gereken işlemlere de dikkat çeken Sarı, şu uyarılarda bulundu: “Yedek lastiğinizi kontrol edin. Lastik diş derinliklerine bakın ve mevsime uygun lastikler kullanın. Rot-balans ayarlarınızı yaptırın. Fren aksamını, silecek lastiklerini, motorunuzu, elektrik aksamını, far ayarlarını, yangın söndürme cihazını, iki adet reflektör ve ilk yardım çantanızı kontrol edip eksikleri gidermeden kesinlikle yola çıkmayın.”

Sarı, tüm Mersinlilerin Ramazan Bayramı’nı da kutlayarak, sağlıklı, mutlu bir yaşam diledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: