Sarıgöl'deki üzüm üreticileri üzümlerini doğa olaylarından korumak için örtü altına almaya başladı. Üzüm hasatlarının kasım aylarına kadar devam ettiği Sarıgöl Ovası'nda bu yıl 70 bin dekarlık üzüm alanının koruma amaçlı örtü altına alındığını belirten Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, üzümlerin daha uzun süre dayanıklı olmasını hedeflediklerini kaydetti. Bağların dolu, yağmur, toz, çiğ ve kırağıdan korunması için, her yıl ağustos ayının ortalarına doğru örtü çalışmalarının yapıldığını hatırlatan Ülgen, bu yıl üzüm bağlarının 15 Temmuz'da erken örtülmeye başladığını vurguladı.
Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, şöyle dedi:
"Sarıgöl ve köylerinde 85 bin dekarlık alanda sultaniye üzümü yetiştiriliyor. Ayrıca, 9 türde çekirdekli sofralık üzüm türlerimiz var. 2013 yılında meydana gelen dolu olayında büyük kayıplar yaşandı. Bu yıl tam aksine üzüm bolluğu var. 2014 yılında ilçemiz çevresinden 400 bin yaş üzüm olmasını bekliyoruz. 2014 yılında 85 bin dekarlık üzüm alanının bu yıl 70 bin dekarlık alanı tamamen örtü altına alınarak koruma altına alındı. Sarıgöl Ovası şu an geniş alanı ile sera gibi oldu. Ovamız adeta yeşil beyaza büründü."
Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, üzüm bağlarının örtüsü için kullanılan beyaz naylon kanaviçelerin bir topunun 500 metre uzunluğunda olduğunu belirterek, dayanıklılığa göre fiyatların arttığını kaydetti.
"İki yıl dayanıklı olanın fiyatı 700 TL iken dört yıl dayanıklı olanı ise 950 TL olarak temin edilebiliyor" diyen Ülgen, Sarıgöl Ovası'nda 2014 yılı için kullanılacak olan naylon beyaz kanaviçelerin uzunluğunun ise 35 bin kilometre olduğunu ifade etti.
Ülgen, örtü altında koruma altına alınan bağlardan kasım ayı sonuna kadar sofralık yaş üzüm hasadı yapılabildiğini belirtti.
Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, 15 Ağustos itibari ile üzüm kesim çalışmalarının başlayacağını bildirerek, "Her yıl üzüm üreticilerimiz, paralarını alamadıkları için mağdur duruma düşüyor. Bu yıl çok dikkatli olmalarını ve üzümlerini peşin satmalarını istiyorum. Üzümlerini satarken Ziraat Odası'na gelsinler firma hakkında gerekli bilgileri araştırarak söyleyelim. Biz çiftçilerimizin mağdur olmalarını istemiyoruz" dedi.
(DHA)