Sarıgöl’de Anne-baba Eğitimi Semineri İlgi Gördü

Sarıgöl ilçesinde ailelere "Anne-Baba Eğitimi" konulu seminer verildi.İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile İzmir Bornova...

Sarıgöl ilçesinde ailelere "Anne-Baba Eğitimi" konulu seminer verildi.

İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile İzmir Bornova Yeni Yüksektepe Eğitim Kültür Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği seminer, Sarıgöl Anadolu İmam Hatip Lisesi Salonu’nda gerçekleştirildi. Düzenlenen seminere İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Ahmet Fevzi Uzgidim ve Savaş Muratoğlu, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Yalçın ile çok sayıda anne ve baba katıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan Bornova Yeni Yüksektepe Eğitim-Kültür Derneği üyesi ve Akça Holding İhracat Müdürü Sevgi Tez, "Derneğimiz, gönüllülerden oluşmaktadır. Bugüne kadar 108 etkinliğimiz oldu. Etkinliğimiz içersinde Ege’de 23 okulun tadilatını yaptık. Çok sayıda seminer, müzik etkinliğimiz, oldu. Bizler herkesimden gönüllü üyelerimizle birlikte, birikimlerimizi ücretsiz olarak davet edilen yerlerde yapmaktayız. Amacımız, halkımıza gönüllü hizmet etmektedir" dedi.

Reklam
Reklam

Ardından başlayan semineri Bornova Muzaffer Taşpınar İlköğretim Okulu okul öncesi öğretmeni Perihan Bezci verdi. Bezci, "Şiddet çok türlüdür. Şiddet deyince aklımıza sadece fiziksel şiddet, yani dayak gelmektedir. Oysa hakaret etmek, bağırmak, bir yere kapatmak, arkadaşlarıyla kıyaslamak da çocuğu etkilemektedir. Dayak ve şiddet çocuklarda özgüveni kaybettirir. Bunların yerine, suçların cezalarla değil, çocuğa hatalarının yanlış olduğu söylenerek düzeltme fırsatları verilmelidir" diye konuştu.

Eğitimde "Eti senin, kemiği benim" döneminin sona erdiğini belirten Perihan Bezci, "Anne ve babalar, çocukların ilk ve en önemli öğretmenleridir. Ev ortamını geliştirelim. Çocuklarımızın uykusunu, yemek saatlerini, düzenleyelim. Çocuklarımızı açken okula göndermeyelim. Ödevlerini yapmalarını sağlayalım, boş zamanlarını nasıl değerleneceğine dair programlar yapalım" dedi.

Seminerde anlatılan konular kimi zaman skeçlerle sunuldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: