Sarıgöl'de Dolu, Kiraz Ve Erik Bahçelerine Zarar Verdi

Sarıgöl'e önceki akşam yağan dolu, Beyharmanı ve Karacaali köylerindeki kiraz ve erik bahçelerine zarar verdi.

Sarıgöl'e önceki akşam yağan dolu, Beyharmanı ve Karacaali köylerindeki kiraz ve erik bahçelerine zarar verdi.

Sarıgöl AK Parti İlçe Başkanı Muhammet Toy ve yönetim üyeleri ile Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen doludan zarar gören Beyharmanı ve Karacaali köylerinde incelemelerde bulundu.

Dolu zararının iki köydeki kiraz ve erik bahçelerinde yüzde 90'a vardığını kaydeden Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ülgen, "Geriye kalan ürün ise doludan aldığı yaralarla dolu. Bağlarda ise zarar yüzde 60... Tütünlerde de zarar var ancak dikim yeni yapıldığından tekrar dikim yapılabilir. İki köyümüzdeki dolu zararından üreticilerimiz perişan durumdadır. Zarar gören kiraz ve erik bahçelerinde TARSİM sigortası yapılmamış. Oysa Ziraat Odası olarak her toplantılarımızda tarım sigortasının önemini vurgulamıştık. Önümüzdeki günlerde İlçe Tarım Müdürlüğü köylerde dolu zarar tespiti yapacak" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Sarıgöl AK Parti İlçe Başkanı Toy da zararın had safhada olduğunu, çiftçilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışacaklarını belirterek, tarım sigortası yaptırmanın önemine dikkati çekti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz