Sarıgöl'de et yiyen örümcek saldırısı

MANİSA (İHA) - Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'nde üzüm sergi alanında çalışan iki kardeş, et yiyen örümcek olarak adlandırılan 'Solifuge' türü örümceklerin saldırısına uğradıklarını iddia ettiler.

Sarıgöl'e bağlı Yukarıkoçaklar köyünde ikamet eden Çetin (28) ve Deniz Çalışkan (33) isimli çiftçi kardeşler, Doğuşlar köyü mevkiindeki bağlarında üzümleri sergiden toplarken ağabeyi Deniz Çalışkan, başına gelen örümcek saldırısını şöyle anlattı:

"Yerde uzanmışken pantolonumun paçasında irice bir örümcek farkettim. Örümceği elimle yere düşürdüm ama tekrar sıçrayarak pantolonumun paçasına yapıştı. Bunun üzerine ben de onu öldürdüm"

Reklam
Reklam

Kardeşi Çetin Çalışkan da o sırada çevrede başka örümcek olup olmadığını araştırdığını ifade ederek, bir tane daha aynı cins örümcekten bulduğunu ve bunu da sıçramasına fırsat vermeden yakalayarak kavanoza yerleştirdiğini söyledi. Solifuge' türü örümceklerin kısa bir süre önce aynı ilçeye bağlı Tırazlar köyünde de ortaya çıktığını belirten Çalışkan kardeşler, "Bu tür örümceğin et yediğini biliyorduk. Örümceklerden birini saldırdığı için öldürdük. Neredeyse bir metre yükseğe sıçrayabiliyorlar. Bu çevrede yaşayan herkesin çok dikkatli olması lazım" dediler.