Sarıgöl'de Köylüler Bereket Ve Şükür Duası Yaptı

Sarıgöl ilçesine bağlı Dindarlı köyünde, geleneksel olarak bereket ve şükür duası yapıldı.

Sarıgöl ilçesine bağlı Dindarlı köyünde, geleneksel olarak bereket ve şükür duası yapıldı.

Dindarlı köyü "Olcak Dede" mevkisinde düzenlenen etkinliğe, Dindarlı, Emcelli, Baharlar, Bahadırlar köylerinden çiftçiler katıldı.

Köylüler, öğle namazının ardından 38 küçükbaş ve 1 büyükbaş hayvan kurban ederek, bu yıl bahar ayında meydana gelen yağışlar nedeniyle dualarla bereket diledi ve şükretti.

Dindarlı Köyü Muhtarı Yahya Birgili, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Olcak Dede" mevkisinde yağmur ile bereket ve şükür duası yapmanın köylerinde asırlardır yaşatılan bir gelenek olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Çevre köylerden vatandaşlarla birlikte her yıl mayıs ayının ilk cumartesi günü, eğer bahar aylarında yağış olmuşsa bereket ve şükür duası, yeterli yağış olmadıysa da yağmur duası yapmak üzere çiftçilerin bir araya geldiğini anlatan Birgili, "Bu yıl yağışlar, çiftçilerin yüzlerini güldürdüğü için şükür ve bereket duası yapıldı" dedi.

Muhabir: Mehmet Akif Sarıhan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz