Sarıgöl’de Öğrenciler Seçim Heyecanı Yaşadı

Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'nde Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri, okul meclis başkanı seçmek için sandık başına gitti.Yedi...

Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'nde Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri, okul meclis başkanı seçmek için sandık başına gitti.

Yedi adayın çekiştiği seçim öncesinde, aday öğrenciler bir haftalık kampanya süresi içersinde, okulun sınıflarını dolaşarak yapacaklarını anlattılar. Okulun çeşitli yerlerine afişler astılar. Adayların seçim çalışmalarını tamamlamalarından sonra okula konulan sandığa öğrenciler sırayla oylarını kullandılar. Demokratik bir ortamda gerçekleşen seçimlerde oylar teker teker sayıldı. Sayımdan sonra, adayların aldıkları oylar şu şekilde dağıldı: Egemen Emirdağlı (12), Yiğit Eren Kırılmış (94), Merve Nur Kaya (76), Kamil Kaçar (13), Kemal Hakan Sayın (71), İbrahim Çopur (66) ve Aydan Aytekin (196). 196 oy alarak Atatürk İlköğretim Okulu Öğrenci Başkanı seçilen 8. Sınıf Öğrencisi Aydan Aytekin, seçimde rakibi olan arkadaşları tarafından kutlandı. Okul Sosyal Bilgiler Öğrenmeni Mehmet Akbulut yönetiminde yapılan seçimler, öğrencilere demokrasi heyecanı da yaşattı.

Reklam
Reklam

Sarıgöl Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Ok, "Okul Meclisi Başkanlığı seçimini başarıyla yaptık. 600 öğrenci oy kullandı. Demokrasiyi kavramaları, iletişim becerileri kazanmaları, vatandaşlık görevlerini küçük yaşlarda da olsa yerine getirmeyi öğrendiler. Bu seçimler öğrencilerimizin rekabet gücünü de arttırdı. Aday olan öğrencilerimiz bu seçimlerin bir yarış olduğunu kavradılar, kaybedenler kazananları kutladı" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: