Sarıgöl’de, Tuzun Zararları Anlatıldı

Sarıgöl Halk Sağlığı ekipleri, tuzun zararlarını halka anlatabilmek için Demokrasi Parkı’nda stant açarak dikkat çekti.Sarıgöl...

Sarıgöl Halk Sağlığı ekipleri, tuzun zararlarını halka anlatabilmek için Demokrasi Parkı’nda stant açarak dikkat çekti.

Sarıgöl Halk Sağlığı ekipleri, tuzun insan sağlığındaki zararları konusunu dikkat çekmek için, Sarıgöl Demokrasi Parkı’nda stant açtı. Standı ziyaret eden vatandaşlara tuzun verdiği zararlarını anlatan broşürler dağıtıldı. Sarıgöl Halk Sağlığı Merkezi'nden Dr. Servet Özdoğan, yaptığı açıklamada, "Tuza Dikkat Haftası nedeniyle, tuzun insan sağlığına verdiği zararları vatandaşlarımıza kurduğumuz stantla dikkat çekmeye çalışıyoruz. Stadımıza uyarıcı ve açıklayıcı bilgilerin yer aldığı broşürler veriyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Dr. Özdoğan, "Sofralardan tuzu kaldırın, yaşamınıza sağlık katın" diyerek, şöyle devam etti. "Aşırı tuz tüketimini azaltmak için pratik öneriler var. Daima taze ve tuz eklenmemiş besinleri tercih edin, yemeklerin tadına bakmadan tuz eklemeyin, daha fazla taze sebze ve meyve tüketin. Maden suları kaynağına göre farklı miktarda sodyum içerir. Sodyum içeriğini etiketlerden kontrol edin. Yemeklerin tadını arttırmak için tuz yerine maydanoz, nane, kekik, dereotu, rezene, fesleğen, limon gibi besin ile baharat kullanın. Sofra tuzu, karbonat, kabartma tuzu, et suyu tabletleri, hazır çorbalar, konserveler, salamura besinler, soya sosu, hardal, ketçap, soslar, salam, sucuk, sosis, kurutulmuş domates, peynir, kraker, tuzlu kuru yemişler, fast-food besinlerde tuz oranı çok bulunmaktadır. Bunlardan uzak durulması gerekmektedir."

Dr. Servet Özdoğan, bol miktarda tuz kullanıldığında insan sağlığına vereceği zararlara da dikkat çekerek, "Hipertansiyon, kalp hastalıkları, inme, böbrek hastalıkları, osteoporoz, obezite, bazı kanser türlerinin (Mide-Troid) görülme riski artar" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz