Sarıgöl'de Üzümler Kurutuluyor

Sarıgöl ilçesinde dünyaca ünlü çekirdeksiz sofralık sultaniye üzümlerin kurutulmasına başlandı.

Sarıgöl ilçesinde dünyaca ünlü çekirdeksiz sofralık sultaniye üzümlerin kurutulmasına başlandı.

Sıcak havadan yararlanmak isteyen üzüm üreticileri dağların yamaçlarına, tütün tarlalarına ve boş alanlara üzümlerini seriyor.

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, üreticileri sezon başlamadan önce, üzümlerini kurutmaları yönünde uyardığını ifade ederek, "Bu yıl ilçede kuru üzümde bir patlama olacağını tahmin ediyoruz. Çünkü geçen yıllarda üretici yaş üzüm paralarını alamadı. Temkinli davranmak zorundalar. Sarıgöl Ovası'nda bu yıl 240 bin ton yaş üzüm rekoltesi bekliyoruz. Bunun yarısı bu yıl kurutulacak gibi görünüyor" dedi.

Reklam
Reklam

Üzüm üreticisi Halil Sevil ise kurutma işlemi için üreticilerin boş alan aradığını belirterek, "Sabah saatlerinde bağa giren işçiler, saat 14.00'e kadar kesim yapar. Bağdaki üzümleri selelerle sergi alanına getirir. Buraya belirli aralıklarla üzüm dağıtılır. Akşam saatlerine kadar üzüm serimi devam eder" diye konuştu.

Muhabir: Mehmet Akif Sarıhan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: