Sarıgül, aday olmayacak

İSTANBUL (İHA) - Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Bakanlığı'na aday olmayacağını açıklayarak, böyle bir yarış içinde olmayı doğru ve etik bulmadığını belirtti.

17 Mayıs'ta olağanüstü kurultaya gidecek olan DSP'de son dönemde yaşanan gelişmelerle ilgili görüşlerini aktaran Mustafa Sarıgül, yaklaşan kurultayda aday olmayacağın açıkladı. DSP Genel Bakanlığı için hiçbir talebinin olmadığını vurgulayan Sarıgül, böyle bir yarış içinde olmayı doğru ve etik bulmadığını dile getirdi. Türkiye'nin muhalefet aramadan, yeni bir başbakan aradığını söyleyen Mustafa Sarıgül, "Halkımız sosyal demokratları bir arada görmek istiyor. Bizim temel hedefimiz toplumun her kesimini kucaklayan, herkesin sahiplendiği büyük bir birlikteliği sağlamaktır. Ülkemizin kucaklamaya, bütünleşmeye ihtiyacı var. Toplumu bölmeyecek, ortak değerlerimiz etrafında birleşecek yepyeni, büyük bir harekete ihtiyaç var. Bunu başarabiliriz, başaracağız" dedi.

Reklam
Reklam

Toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sarıgül, Mustafa Sarıgül, "DSP'nin 17 Mayıs'ta gerçekleşecek kurultayında birini destekleyecek misiniz?" sorusuna, "Enerjimizi parti içi mücadeleye değil, Türkiye'ye harcamalıyız. Benim şahsen DSP'nin iç işlerine karışmam siyasi açıdan hiç etik değil" cevabını verdi.