Sarıgül, İnegöl'de gövde gösterisi yaptı

BURSA (İHA) - Bursa'nın İnegöl İlçesi'ne bağlı Kurşunlu Beldesi'nin CHP'li Belediye Başkanı Erkan Dönmez'i ziyaret amacıyla bugün İnegöl'e gelen İstanbul Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, adeta gövde gösterisi yaptı.

Miting gibi bir törenle karşılanan Mustafa Sarıgül, yaşlı ve çocukların yanlarına giderek onlarla selamlaştı. Birçok partilinin sloganları eşliğinde beldeye gelen Sarıgül, kısa mesafelik yolu izdiham nedeniyle yürümekte güçlük çekti. CHP'li Belediye Başkanı Erkan Dönmez'i makamında ziyaret ederek, Dönmez'den hizmetleri ve sorunlarıyla ilgili bilgiler alan Sarıgül, beldede halka hitaben bir konuşma da yaptı. Otobüsün üzerinden halkı selamlayan Mustafa Sarıgül, Şişli'de büyük bir başarıya imza attığını ve kendisine verilen desteğin yüzde 40'lardan yüzde 70'e çıktığını ifade ederek, bu başarıyı Türkiye'ye taşımayı istediğini söyledi. Sarıgül, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Reklam
Reklam

"Benimle Baykal arasında bir problem yok. Baykal ile halkın arasında bir problem var. Halkla bugünkü yönetim arasında yapay duvarlar var. Bizim bunu düzeltmemiz lazım. Yani bir insan Almanya'yı, İngiltere'yi birçok konuda örnek alıyorsa Alman Başbakanı seçimleri 2 puanla kaybetti diye çekip gitti. İngiltere Başbakanı Tony Blair üç kez seçime girdi, milletvekili sayısı 20'ye düştü diye bir dahaki seçimlerde aday olmayacağını açıkladı. Yani benim halkımın bana desteği düştü, bunu başbakan olduğu halde söyledi. O zaman ne olacak, Türkiye'de koltuğa bağlı olanlar gidecek, laik çağdaş demokratik ilkeye bağlı olanlar gelecek. Halkın isteğini durdurmak mümkün değil."

Basın mensuplarının 'Neden adaylığınızı çektiniz?' sorusuna ise Sarıgül, "Bu kurultay Baykal'ın kendisinin çalıp kendisinin oynayacağı bir kurultaydır, demokratik değildir. Bu kurultay muhalefetteki CHP'nin son kurultayı olmalıdır. CHP'yi iktidara taşımayan sonuç hiçbir zaman doğru değildir. Türkiye'de Baykal'ın söylediği erken seçim olayı delegelere ve milletvekillerine bir parmak yağ çalmak, havuç atmaktır. Böyle bir seçim yok. Erken seçim olsa bile erken seçimi kazanacak muhalefet lideri ve başbakanı görmek istiyorum" dedi.

Reklam
Reklam