Sarıgül: Papa'ya bir çift sözüm olacak

İSTANBUL (İHA) - Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "Papa'ya burada bir çift sözüm olacak" dedi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "Barış için kuzey-güney müzisyenleri buluşması" ile ilgili Şişmanoğlu Konağı'nda bulunan Yunanistan Başkonsolosluğu'nda bir basın toplantısı düzenledi.

Basın mensuplarının soruları üzerine Sarıgül, Papa'yı burada çok iyi ağırlayacaklarını belirterek "Tüm gereken önemi vereceğiz. Ama ona burada bir çift sözüm olacak" diye konuştu. Sarıgül, Papa'ya ne söyleyeceğiyle ilgili bir açıklama yapmadı.

Reklam
Reklam

Toplantıya Yunanistan Başkonsolosu Aleksis Aleksandis, ünlü sanatçı Eleni Karaindrou da katıldı. Sarıgül, yaptığı konuşmada İstanbul'un hem siyasal hem de sosyal açıdan hareketli ve tarihi günler yaşadığını belirterek şöyle konuştu: "Hiç unutmamak gerekir ki siyasiler siyasi sorunlara çözüm ararken, ulusal çıkarları gözetmek zorundadır. Ön koşulsuz barışa hizmet eden tüm insanları bir araya getiren ve kucaklayan tek unsur sanattır. Değerli müzisyen Eleni Karaindrou hoşgeldin diyorum. Ege denizi ve bölgesi bu coğrafyada yaşayan herkesin ortak vatanıdır. Biz de bu coğrafyanın bu toprakların insanlarını ağırlarken onları misafir olarak görmüyoruz. Barış adına bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz."

Eleni Karaindrou ise, barış adına hep birlikte toplandıklarını belirterek " Burada ve Ankara'da bir konser vereceğim" Eleni Karaindrou, Papa 16. Benedict'in gelişiyle ilgili ise, "İkimiz için de barış amacıyla geliyoruz. Bu çok iyi bir şey" diye karşılık verdi.