Sarıgül, parti lideri gibi karşılandı

ERZİNCAN (İHA) - Samsun'dan başladığı Anadolu gezisinde son olarak memleketi Erzincan'a gelen CHP'li Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, yapılacak ilk kurultayda önce genel başkan, ardından başbakan olacağını ileri sürdü.

Türk Hava Yolları'nın tarifeli Erzincan seferi iptal edildiği için özel bir uçakla bugün Erzincan'da gelen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, hemşehrileri tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda büyük bir coşkuyla karşılandı. Ciritçiler ve motosikletli gençlerin eskortluk ettiği Sarıgül'ün meydana gelişi sırasında büyük izdiham yaşandı. Otobüs içerisinden Erzincanlılar'ı selamlayan Sarıgül'ü taşıyan otobüs, meydana girdiği sırada bazı vatandaşlar ezilme tehlikesi geçirdi. Cumhuriyet Meydanı'nda otobüs üzerine çıkarak alanı dolduran binlerce kişiye seslenen ve zaman zaman isim vermeden CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı eleştiren Mustafa Sarıgül'ün konuşması "Başbakan Sarıgül" sloganlarıyla kesildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşmasına başlayan Mustafa Sarıgül, parti ayrımı yapmadığını belirterek, kendisini dinleyenleri selamladı. Erzincan'dan belediye başkanı ya da milletvekili olmak için çıkmadığını belirten Sarıgül, "Doğup büyüdüğüm topraklarda, töresiyle, gelenekleriyle ve inançlarıyla büyüdüğüm ata ocağına, baba ocağına hemşehrilerimin yanına geldim. Bizim aramızda menfaat bağı yok, insanlık ve merhamet bağı var" dedi. İnançlı bir ailenin çocuğu olduğunu ifade eden Sarıgül, "Bizi oralarda hakir gördüler. Bizi dikkate almadılar. Dediler ki, onlar etrafı dağlık, ortası bağlık yerden geldiler. Onlara yer vermeyin, geçit vermeyin. Ama bilmiyorlardı ki ben Fırat'tan geliyorum, Erzincan'dan geliyorum. Bugün de mazlumun hakkını almak için yollara düştüm" diye konuştu.

Reklam
Reklam

"Benim mücadelem, ülkemizin önünü açma mücadelesidir, benim mücadelem, laik ve demokratik Türkiye mücadelesidir, benim mücadelem işsizlikle mücadeledir" diyen Sarıgül, isim vermeden CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a gönderme yaptı. Sarıgül, "Benim için bazıları Sarıgül lafı açıldığı zaman diyorlarmış ki, 'Magazin konuşmayalım' Ben de Erzincan meydanından diyorum ki; halk hareketini ayırt edemeyenler, gelsinler burada yurttaşlarımızın yüzüne söylesinler. Sonra içtenlikle bilmenizi istiyorum; güçlenen CHP, güçlenen Türkiye. Güçlü adımlarla ilerliyoruz. Ben mücadele gücümü önce Allah'tan sonra, bütün yurttaşlarımdan alıyorum. Benim hamurumda çamur olmaz. Bana çamur atanlara da diyorum ki; Allah sizleri ıslah eylesin. Başka ne diyeyim" diye konuştu.

Miting meydanındaki yaşlı bir adama seslenen Sarıgül, "Hacı amca, Mustafa Sarıgül'ü düşürmek istiyorlar. Mustafa Sarıgül bir kaledir. Açlığın, yoksulluğun, yiğit bir Anadolu çocuğunun kalesidir. Beni düşürmek istiyorlar, ama ben hayır dualarınızı bekliyorum. İnşallah hiçbir zaman beni düşüremeyecekler. Ben Erzincan meydanına niye geldim biliyor musunuz? Dikeni battığı yerden çıkarmaya geldim" şeklinde konuştu. Sarıgül konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Benim görevim; sizlerle birlikte olayları çok başka noktaya getirmek. Beni eleştirenlere soruyorum: Şişli'de yüzde 70'e yakın oyu nasıl aldık? Şimdi buradan ilan ediyorum: Beni, bundan sonra yapılacak kurultayda, artık sadece ve sadece Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı değil, Türkiye'nin yeni başbakanını seçmelidirler. Bizi durdurmak isteyenlere, bizi susturmak isteyenlere de cevabım şudur; ben rüzgarının sert, delikanlısının mert olduğu yerden geliyorum."
Yaklaşık 45 dakika süren mitingin ardından alandan ayrılan Sarıgül hemşehrilerinin ilgisi yüzünden zor anlar yaşadı. Otobüsün penceresinden vatandaşlarla tokalaşan Sarıgül, bir süre dinlendikten sonra merkeze bağlı Ulalar Beldesi'ne gitti. Sarıgül daha sonra da doğup büyüdüğü İliç İlçesi'ne bağlı Güngören Köyü'ne gidecek.
Öte yandan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün hemşehrilerine seslendiği miting öncesi halka dağıtılan şapka ve bayraklar izdihamın yaşanmasına sebep oldu. Görevlilerin dağıttığı bayrak ve şapkalardan almak isteyen yaşlı, genç, kadın erkek onlarca kişi çıkan izdihamda zor anlar yaşadılar.

Reklam
Reklam