Sarıgül, Suşehri’nde Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Birtakım ziyaretlerde bulunmak üzere Sivas'a gelen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, “Demokrasinin yolu muhtarlardan geçer”...

Birtakım ziyaretlerde bulunmak üzere Sivas'a gelen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, “Demokrasinin yolu muhtarlardan geçer” dedi.

Sivas'ın Suşehri ilçesinde bulunan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, köy ve mahalle muhtarlarıyla birlikte Suşehri Belediyesi’ne ait Kılıçkaya Barajı Sosyal Tesislerinde düzenlenen kahvaltı programına katıldı.

Sarıgül’e, köy muhtarları tarafından dut ikram edildi. Koyulhisar ilçesine bağlı Aşağı Kale Köyü Muhtarı Nermin Coşkun ise Sarıgül’e kendi bahçesinde yetiştirdiği doğal ürünlerle yaprak sarması hediye etti.

Reklam
Reklam

Kahvaltı programından sonra konuşma yapan Sarıgül, “Suşehri kabuğunu Belediye Başkanı Sedat Sel ile kırmış. Çok güzel mekanlar yapılmış. Söylüyorlardı ama inanmamıştım. Ama iki günlük ziyaretimde bu güzel mekanların hepsini gördüm. Özellikle Kılıçkaya Barajı Sosyal Tesisleri aileler için çok güzel olmuş. Suşehri’nde bundan böyle zaman geçirmek güzel olur. Vadinin halk kahramanı, tüm siyasi partileri ayırmadan elini uzatan Belediye Başkanı Sedat Sel’i kutluyorum” dedi.

Muhtarlık mesleğinin önemine değinen Sarıgül, “Demokrasinin ilk basamağı muhtarlardan geçer. Yeri gelir belediye başkanına ulaşamazsınız, milletvekillerine hiç ulaşamazsınız, bakanları sadece televizyonlarda izlersiniz ancak Türkiye’nin geleceği olan muhtarlara her zaman ulaşabilirsiniz. 'Bismillah' dedik yola çıktık. Cenab-ı Allah bana iyi bir makam verirse ilk iş olarak muhtarların imkanlarını çok iyi seviyelere taşıyacağım. Demokrasinin ilk basamağı olan muhtarlarımızı hiç kaybetmemeliyiz. Biz dostları yormaya gelmedik, inanarak yola çıktık” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“Kelkit Vadisi olmasaydı Sarıgül de olmazdı” diyen Sarıgül, kayınpederinin ve rahmetli eşinin toprağı olan Suşehri’nde olmaktan mutlu olduğunu belirterek, “Burası benim vatanım. Gemin’i aşacağım, Kösedağı’nı aşacağım, Suşehri’ni Allah’ın izniyle hak ettiği yere getireceğim” dedi.

“Bana, ‘Siz neden AKP değil de, AK Parti diyorsunuz?’ diye soruyorlar. Ben yüzde 50 oy barajına ulaşan ve iktidar olan bir partinin ismini AK Parti olarak söylüyorum. Çünkü onlara saygısızlık olur. Onlara saygısızlık, halka saygısızlık olur” diyen Sarıgül, Cumhuriyet Halk Partisi’nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal ile yaşadığı sorunlara da değinerek, “Baykal’ın karşısına başarısız olmasından dolayı dikildim. Bu partiyi başarılı şekilde yürütemediğini söyledim. Partiyi bırakın, dedim ama başıma gelmeyen kalmadı. Çünkü Sarıgül, hak, barış ve kardeşlik istiyor, çakma siyaseti sevmiyor. Vatandaşımız güzel hizmet verenlere oy veriyor. Destek veriyor. Biz de bu zor göreve bunun için soyunduk” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

İstanbul’un zor bir şehir olduğunu söyleyen Sarıgül, “Şişli Belediyesi’nin kapıları tüm vatandaşlara açıktır. İmkanlarımız içerisinde herkese elimizi uzatmaya çalışıyoruz. Başınız düşerse dara, ondan sonra Sarıgül’ü ara. Benim için yerel gazeteler çok önemli. Suşehri gazetelerinde bana yer verdiğiniz için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, tüm muhtarlarla tek tek fotoğraf çektiren Sarıgül’e günün önemine binaen plaket takdim etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: