Sarıgül yine Baykal'ı eleştirdi

Ankara (AA)- Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "Baykal ve arkadaşları, sadece genel merkezde kendi küçük dünyalarında kurdukları koltuklarını korumakla görevliler" dedi.

Sarıgül, Ankara İran Caddesi'ndeki çalışma ofisinde, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya geldi.

Görüşmelere ara verildiğinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Sarıgül, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, sosyal demokrasinin iktidar olma yolunu yıllardır tıkadığını savundu.

Baykal'ın, parti ile halk arasında "yapay duvarlar kurduğunu" öne süren Sarıgül, "999 parolamızla, yani 9'uncu ayın 9'unda, 9 gerekçeyle partiye gideceğiz" diye konuştu.
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Sarıgül, bugün bazı medya organlarında yer alan ve CHP'nin oylarının düştüğünü gösteren seçim anketi ile ilgili soruya şu yanıtı verdi:

Reklam
Reklam

"AKP'nin en büyük şansı Baykal'dır. Baykal, cumhurbaşkanı seçimlerinde de yanlış bir politika izlemiştir. Baykal iktidarla gerilim politikası izlerken, muhalefet partileri ile de bir gerilim politikası izlemeye başlamıştır. Çünkü Baykal artık halktaki sevgisini kaybettiğini biliyor. Parti içi ayak oyunları ile il başkanlarını, ilçe başkanlarını görevden alarak sadece ve sadece kendi koltuğunu korumaya çalışıyor. O nedenle Baykal'ın mücadelesi laik ve demokratik Türkiye mücadelesi değil, koltuk koruma mücadelesidir."

Baykal'ın kendi teşkilatından korktuğunu, bu sebeple cumhurbaşkanı seçimi için TBMM'de aday gösteremediğini savunan Sarıgül, "Baykal, CHP içerisinde bir korku imparatorluğu yarattı. Bu korku imparatorluğunu yıkacağız" dedi.