Sarıgül'e karşı ortak bildiri

ANKARA (İHA) - CHP'li 67 il başkanı, hakkında yolsuzluk iddiaları bulunan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'e karşı ortak bir bildiri yayınladı. Bildiride, "Bir ilçe belediye başkanı, ABD ziyareti sonrasında, parti tüzük ve ilkelerini yok sayarak, meşru kurultay süreci dışında, kendince bir genel başkanlık yarışı başlattı. Ancak hiç kimse üzerinde şaibe iddiası varken Mustafa Kemal Atatürk'ün koltuğuna oturmaz" denildi.

Aralarında CHP İstanbul, Ankara, Antalya, Mersin'in de bulunduğu 67 ilin başkanı parti genel merkezinde ortak bir basın toplantısı düzenledi. İl başkanları adına konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Şinasi Öktem, partinin içeriden teslim alınmak istendiğini öne sürdü. 28 Mart yerel seçimleri sonrasında oluşan muhalefet ittifakının, olağan kurultay sürecini beklemeden partiyi iç mücadeleye çekmeye çalıştığını savunan Öktem, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Bu süreç, CHP Genel Başkanı'nın güven oyu aldığı olağanüstü kurultayla kapanmış sayılırken, bu defa bir ilçe belediye başkanı, ABD ziyareti sonrasında, parti tüzük ve ilkelerini yok sayarak, meşru kurultay süreci dışında kendince bir genel başkanlık yarışı başlattı. Seçildiği beldenin sorunlarıyla ilgilenmek yerine, seçildiği partinin dikkatini dışa dönük mücadeleden iç tartışmalar çekme gayretine giren bu belediye başkanının hangi kaynaklarla kampanya yürüttüğü tartışılırken, yolsuzluk dosyaları ortaya saçıldı. Sorumlu organlar gereğini yapmış ve söz konusu belediye başkanını Yüksek Disiplin Kurulu'na (YDK) sevk etmiştir."

"CHP'Lİ İL BAŞKANLARI, DIŞ GÜÇLERDEN İCAZET ALARAK CHP YÖNETİMİNE TALİP OLANLARI HOŞ GÖRMEZLER" İl başkanları olarak yaşanan sürecin tamamen farkında olduklarını söyleyen Öktem, CHP'li il başkanlarının hiçbir parti üyesinin dış güçlerden icazet alarak parti yönetimine talip olmasını hoş görmediğini kaydetti. Öktem, konuşmasına şöyle devam etti:

"Hiç kimse üzerinde şaibe varken Mustafa Kemal Atatürk'ün koltuğuna talip olamaz ve böyle bir iddianın da destekçisi olamaz. Konumu, görevi, makamı ne olursa olsun, hiçbir gerçek CHP'li, kurultay süreci dışında partinin dışa dönük mücadelesini zayıflatanlara, şimdiye kadar CHP tarihinde görülmemiş ölçüde seviyesiz bir tartışma sürdürenlere, kendi makam hırslarını parti çıkarlarının önünde görenlere, partiye zarar vermeyi göze alanlara arka çıkamaz. İl başkanları olarak, dıştan ve içten siyaset mühendisliğine soyunanların hak ettikleri yanıtı partimizin olağan kurultayında alacaklarından kuşkumuz yoktur. Bunun için şimdiden günü geldiğinde üzerimize düşen görevi duraksamadan yerine getireceğimi önemle duyurmak istiyoruz."
Öte yandan il başkanlarının Sarıgül hakkındaki raporu inceledikleri gözlendi.

Reklam
Reklam