Sarıkadı Camisinin tadilatı bitti

Alaplı Sarıkadı Camisinde tadilat işleri tamamlandı .Cami hizmete açıldı

Alaplı Sarıkadı Camisinde tadilat işleri tamamlandı .Cami hizmete açıldı

Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç’ın talimatı ile kurulan komisyon camideki yapılacak işleri tamamladı. Komisyonda Mollabey Cami imamı Ali Rıza Karaca Alaplı Sanayi Sitesi Cami imamı Abdulcabbar Kalaycı ile Sarıkadı Kalkındırma güzelleştirme derneği başkanı bulunuyordu.

Komisyon öncelikle camide yapılacak işlerin tespiti için bir çalışma yaparak maliyet hesabı çıkardı. Alaplı müftülüğü de tüm camilerden bakım ve onarım için para topladı.

Reklam
Reklam

Toplanan paralar ile bir usta ile anlaşılarak çalışmaya başladı. Caminin çatısı gözden geçirilerek yeniden yapıldı. Caminin kadınlar bölümü,içi tuvaletleri ve şadırvanı yeniden düzenledi.

Alt katında köy kadınları için açılacak Kuran Kursu için dershane yapıldı.

Caminin tamamlanması ile bugün Alaplı Kaymakamı ve Alaplı ilçe Müftüsü Sarıkadı’ya giderek camiyi ibadete açtılar.

Sarıkadı İlkokul bahçesinde bir tören düzenlendi. Törende konuşan Alaplı kaymakamı Yıldıray Malğaç önce köyün dernek başkanın kendilerine cami için yardıma geldiğini tadilatın cüzi bir para ile yapılamayacağını anlayınca Alaplı Müftülüğü ile işbirliği yaparak komisyon oluştuduklarını, Komisyonun çoğu malzemeyi bağış olarak esnaflardan aldığını işçilik olarak ta çok fazla para vermediklerini söyledi. Bu eser sizin eserinizdir.Ben burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum hayırlı uğurlu olsun dedi.

Konuşmanın ardından komisyonda emeği geçen Mollabey Cami imamı Ali Rıza Karaca ile Alaplı Sanayi Sitesi Cami imamı Abdulcabbar Kalaycı’ya Alaplı Müftülüğü tarafından teşekkür belgesi verildi.

Reklam
Reklam

Davetliler hep birlikte yapılan çalışmaları incelediler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: