Sarıkamış Belediyesi Kış Kazırlıklarını Tamamladı

Sarıkamış Belediyesi, hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte kış hazırlıklarını tamamladı.Belediye Başkanı İlhan Özbilen, ay başından itibaren...

Sarıkamış Belediyesi, hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte kış hazırlıklarını tamamladı.
Belediye Başkanı İlhan Özbilen, ay başından itibaren araç gereçle personel ve ekipmanla, her gün kar yağacakmış gibi hazırlıklı olduklarını belirtti.

Belediye Başkanı İlhan Özbilen, açıklamasında, kış hazırlıklarına personelin de alışkın olduğunu, Batı belediyeleri İlkbahar’da Yaz'a hazırlık yaparken, Doğu illerinin ise Kış'a daha çok hazırlık yaptığını ifade etti. Başkan Özbilen, şöyle dedi:

"Yaz aylarında ise diğer belediyeler gibi çalışma noktalarımızda çalışmalarımızı yapıyoruz. Ancak kar yağışı ile hemen kar toplatılmıyor, en az üç gün bekletiliyor, kar kirlendikten sonra kepçelerle kamyonlara yüklenerek ilçe dışına taşınıyor. Bununla da çalışma bitmiyor, güneş, yoldaki karı erittiği zaman erime neticesinde sulanan kar, caddede akşam saatlerinde en az 5 cm buz kitlesi oluşturuyor. Şubat ayı sonu itibarı ile caddedeki kar, kepçe ve kompresör marifeti ile kırılarak, kamyonlarla tekrar ikinci bir taşıma işi sürdürülüyor. Bahsettiğimiz bu buz kitlesi ana caddelerde takriben 40-50 cm boyutundadır. Buzun şiddetini ancak yaşayanlar bilir. Çoğu zaman kepçelerle bile kırılma olasığı azalıyor.

Reklam
Reklam

Örnek verecek olursak; daha önce NATO tatbikatları Sarıkamış Hançerli mevkiinde yapılıyordu, ancak hedeflere atılan çelik çekirdekli top mermileri buz tabakaya denk geldiği zaman hedef değiştirip, tehlike arz ettiği için tatbikatlar bu bölgede iptal edildi. Bu örnekte de anlaşılacağı üzere buzun, karın ve fırtınanın bölgeye verdiği tahribatı hesaplamak kolay olur. Ancak bu olumsuz tabloya rağmen, 10 yıl ortalamalarına göre ilçemizde yılda 46 gün 8 saat yağan karı istiyoruz ve arzuluyoruz. Bölgemizde hep kar yağsın makina, araç ve edevatlarımızın eksozu hiç soğmasın, yağan kardan şikâyetçi değiliz, bilakis ilçemizin gelişmesine ve turizme katkı sağladığı için memnuniyetimizi bildiririz. Keza her yıl olduğu gibi bu yıl da 3, 4, 5 ve 6 Ocak tarihlerinde 90 bin şehidimiz anısına törenlerimiz daha büyük katılımla devam edecektir. İnşallah 6 Ocak 2013 günü “Türkiye Şehitleriyle Yürüyor” programında, misafirlerle ve gençlerle protokol erkanı olarak 8 bin 400 metrelik yürüşü Allah bize nasip etsin.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: