Sarıkamış Bisiklet Grubu Kastamonu'dan Törenle Uğurlandı

Gürkan YILMAZ/KASTAMONU, Bisiklet Federasyonu tarafından Sarıkamış Harekatı'nın 100'üncü yılı kapsamında düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu'na katılan sporcular, geçen cumartesi

Gürkan YILMAZ/KASTAMONU, Bisiklet Federasyonu tarafından Sarıkamış Harekatı'nın 100'üncü yılı kapsamında düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu'na katılan sporcular, geçen cumartesi İstanbul'dan aldıkları toprakla yola çıktı. 11 bisikletli, dün akşam Kastamonu'ya ulaştı.
Uğradıkları kentlerden Kars'a götürmek üzere toprak alan sporcular, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle uğurlandı. Sporculara Kastamonu toprağa veren Vali Şehmus Günaydın, şöyle konuştu:
"Bu tarihi olaya dikkat çekmek için federasyonumuzun düzenlediği bu anlamlı çalışma için kendilerini tebrik ediyorum, kutluyorum. Bu vesile ile de şehitlerimizi, bu toprak için canlarını feda eden bütün şehitlerimizle birlikte Sarıkamış şehitlerimizi de rahmetle, saygıyla anıyoruz."
Toplam 1879 kilometre kat edecek olan sporcular, konuşmanın ardından Sinop'a doğru yola çıktı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: