Sarıkamış Harekatı'nın 100. Yıl Dönümüne Doğru

 Sarıkamış Harekatı'nın 100. yıl dönümünde törenlerin görkemli şekilde yapılması için belediye tarafından 14 kilometre uzunluğunda, 21 metre genişliğindeki yol yapım çalışmalarına başlandı.

Sarıkamış Harekatı'nın 100. yıl dönümünde törenlerin görkemli şekilde yapılması için belediye tarafından 14 kilometre uzunluğunda, 21 metre genişliğindeki yol yapım çalışmalarına başlandı. İlçe Belediye Başkanı Göksal Toksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sarıkamış Harekatı'nın 100. yıl dönümünde düzenlenecek anma etkinlikleri için şimdiden çalışmalara başladıklarını söyledi. Ocak ayının ilk haftasında yapılacak etkinlikler için 100 bin kişinin katılımının sağlanacağını vurgulayan Toksoy, "Çalışmalarımız, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kars Valiliği, Sarıkamış Kaymakamlığı, Sarıkamış Belediyesi ve diğer kamu kurumlarının destek ve katkılarıyla sürdürülecek" dedi. Sarıkamış şehitlerinin 100'üncü yılı anma programının geniş katılımlı ve görkemli olacağını vurgulayan Toksoy, "Şehitlerimizi, 100'üncü anma yılında büyük bir onur ve gurur içinde, 100 bin kişinin dualarıyla minnet ve şükranla yad edeceğiz" diye konuştu. Etkinliklerin yapılacağı yol güzergahlarından çalışmalara başlandığını ifade eden Toksoy, şunları kaydetti: "Orman ve Su İşleri Bakanlığı'mız tarafından yürüyüş alanına ulaşımı sağlamak için Çatak köyünden Kızılçubuk köyüne kadar yapılacak olan ulaşım yoluyla Kızılçubuk köyünden Sarıkamış Şehitliği'ne kadar yapılacak olan yürüyüş yolunda çalışmalar başladı. Çatak köyünden başlayan araçların toplanma alanına ulaşımını sağlayacak olan 14 kilometre uzunluğunda, 21 metre genişliğindeki yolda yüklenici firma tarafından kazı ve dolgu çalışmalarına başlandı. Söz konusu yolda kazı ve dolgu çalışmaları tamamlandıktan sonra stabilize malzeme kaplama işlemi yapılacaktır." - 99 metre yüksekliğinde anıt projesi Toksoy, 100 bin kişinin toplanacağı alandan törenlerin yapıldığı Yukarı Sarıkamış Şehitliği'ne kadar katılımcıların yürüyeceği yolun uzunluğunun 8,5 kilometre ve 8 metre genişliğinde olacağını belirterek, bu yolun altına beton dökülerek üstüne granit küp taşıyla yol kaplaması yapılacağını vurguladı. Söz konusu yolun küp taşlarla kaplanacağını vurgulayan Toksoy, "Söz konusu çalışmalar 100'üncü yıl anma etkinliklerine yetiştirilecek ifade ederek, TOKİ tarafından Kazım Paşa Tepesi mevkisinde inşa edilecek 99 metre yüksekliğindeki anıt projesi, rölyef ve müze çalışmalarına da başlanacağını belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: