Sarıkamış Harekatı'nın 98. Yılı

Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı kapsamında, 68 akademisyenin katılımıyla düzenlenen "Uluslararası Sarıkamış Sempozyumu" devam ediyor.

Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı kapsamında, 68 akademisyenin katılımıyla düzenlenen "Uluslararası Sarıkamış Sempozyumu" devam ediyor.

Bayraktepe Kayak Merkezi'nde bir otelde düzenlenen sempozyumda, Sarıkamış'ta 98 yıl önce yaşananlar bilim adamları tarafından her yönüyle değerlendiriliyor.

Üç gün sürecek sempozyumun ilk oturumunda Dr. Hasan Buyruk, Frederick Burnaby'in 1876-1877 yıllarında Erzurum-Kars bölgesindeki askeri gözlemlerini paylaşarak, bölgedeki dış güçlerin varlığına ve burada cereyan eden olaylara dikkati çekti.

Reklam
Reklam

İkinci oturumda ise Prof. Dr. Nihat Falay'ın Sarıkamış'ta savaş döneminde yetim kalan çocukların Kazım Karabekir Paşa tarafından nasıl sahiplenerek koruma altına aldığını ve bu çocukları her türlü sanatsal faaliyetlerin içine alarak eğitim verdiğini anlattı.

Yabancı bilim adamı Cavid Qasimow da Sarıkamış'ta Ruslar tarafından esir edilen Osmanlı askerlerinin esir tutulduğu kampları ve burada yaşananları dile getirdi.

Muhabir: Hüseyin Demirci / Ayşe Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: