Sarıkamış Harekatı'nın 99. Yıl Dönümü

GAZİANTEP (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığının "Gençlik Şühedanın İzinde, Sarıkamış Programı" kapsamında Gaziantep'te anma yürüyüşü düzenlendi.

GAZİANTEP - Gençlik ve Spor Bakanlığının "Gençlik Şühedanın İzinde, Sarıkamış Programı" kapsamında Gaziantep'te anma yürüyüşü düzenlendi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen programda saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Törene, Vali yardımcısı Nursal Çakıroğlu, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şira, çok sayıda antrenör ve öğrenci katıldı. Şiran, yaptığı konuşmada, ecdadın bıraktığı değerlere sahip çıkılması gerektiğini belirtti. Şiran, şöyle devam etti: "Vatanın bağımsızlığı ve istikbali için bundan yaklaşık 100 yıl önce ecdadımız Sarıkamış’ta canlarını hiçe saymışlardır. Sadece Sarıkamış’ta değil, Sarıkamış ile Çanakkale’de ve Balkanlar'da da aynı özveriyi göstermişlerdir. Sarıkamış deyince geçitsiz kar yığınları ve sıfırın altında 30 derece soğukta yaşanan olumsuzluklar akla gelir. Yaşanan bu dramın kahramanları, düşmana karşı hem de Sarıkamış’ın yaman soğuğuna karşı ayakta durmaya çalışmışlardır. Bugün bizlere düşen, ecdadımızın bizler için katlandığı bu fedakarlığı unutmayarak, geleceğe büyük ışıklar doğrultusunda ilerlemektir. Ecdadın bizlere emanet ettiği değerleri yüceltmek ve onlara sahip çıkmak önceliğimiz olmalıdır." Törenin ardından katılımcılar Demokrasi Meydanı’ndan Kırkayak Parkı'na kadar anma yürüyüşü gerçekleştirildoi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: