Sarıkamış Harekatı'nın orijinal görüntüleri öğrencileri ağlattı

Birinci Dünya Savaşı sırasında Osmanlı Devleti ile Rusya arasındaki savaşta Sarıkamış'ta şehit olan 90 bin...

Birinci Dünya Savaşı sırasında Osmanlı Devleti ile Rusya arasındaki savaşta Sarıkamış'ta şehit olan 90 bin kişi, NT Malatya Park Mağazası'nda düzenlenen özel bir programla anıldı. Özel Turgut Özal ve Özel Rahime Batu İlköğretim Okulu'nun katıldığı etkinlikte, minik öğrencilere Sarıkamış Harekâtı’nın orijinal görüntüleri izlettirildi. Öğrenciler, soğuk hava koşulları yüzünden tek bir kurşun dahi atmadan şehit düşen askerlerin yaşadıklarını, temsili vitrin çalışması eşliğinde dinledi. Türk askerinin yaşadığı drama görüntülerle tanık olan öğrenciler gözyaşlarına hâkim olamadı.
NT Malatya Park yöneticisi Kürşat Yüce, her yıl aralık ayının son 10 günü anılan Sarıkamış Şehitleri, Malatya Park AVMdeki NT Mağazası'nın hazırladığı programla anılmaya devam edeceklerini belirterek, " Sarıkamış Destanı'nı geleceğimizin teminatı yeni nesillerin öğrenmesi, Sarıkamışta yapılan fedakârlıkların değerini daha iyi anlatabilmemiz adına hazırladığımız Sarıkamış programımız mağazamızdaki özel vitrin çalışması ve Sarıkamış`ta yaşananların anlatılması şeklinde gerçekleşiyor. Çalışmamız 5 Ocak'a kadar devam edecektir. Malatya'daki tüm özel okullar ile MEB okullarının davet edildiği programa 2 binden fazla öğrencinin katılımı bekleniyor." dedi.
Özel Rahime Batu İlköğretim Okulu Müdürü Haşim Tezcan da öğrencilerin tarihi daha iyi idrak etmeleri için düzenlenen etkinliği çok anlamlı bulduklarını söyledi. Organizasyon için NT Mağazaları’na teşekkür eden Tezcan, etkinlikle öğrencilerin tarih bilgilerini daha güzel öğrenme fırsatı yakaladığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz