Sarıkamış Müftüsü Uzunharman: "Ramazan Ayı, Insanlığa Son Ilahi Hitap Olan Yücekitabımızın Indirildiği, Rahmet, Mağfiret Ve Arınma Ayıdır"

Sarıkamış Müftüsü Hamdi Uzunharman, "Ramazan ayı, insanlığa son ilahi hitap olan yüce kitabımızın indirildiği, rahmet, mağfiret ve arınma ayıdır" dedi.

Sarıkamış Müftüsü Hamdi Uzunharman, "Ramazan ayı, insanlığa son ilahi hitap olan yüce kitabımızın indirildiği, rahmet, mağfiret ve arınma ayıdır" dedi.

Uzunharman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayında Kur'an-ı Kerim'in evrensel ilkeleri olan huzur ve barış mesajlarının daha iyi anlaşıldığını söyledi.

Ramazan ayının insanlarda şefkat, merhamet ve kardeşlik duygularının güçlenmesine vesile olduğunu dile getiren Uzunharman, "Soframızdaki bir dilim ekmeğimizi Müslüman kardeşimizle paylaştığımız gibi din kardeşlerimize gönüllerimizin kapılarını da açmalıyız. Dünyanın çeşitli yerlerinde sıkıntı içerisinde olan din kardeşlerimizin acılarını sinelerimizde hissetmeli ve onlar için elimizden geldiği kadar bir şeyler yapmaya çalışmalıyız" dedi.

Reklam
Reklam

İnsanlığa barış ve esenlik getirecek tek dinin İslam olduğuna değinen Uzunharman, şunları kaydetti:

"Ramazan ayında birbirimizi sevmeye vesile olan 'Selam' kavramını yaşayan ve yaşatan kimseler olarak bulunduğumuz yerde barış elçileri olmalıyız. İnsanlar arasındaki kin, nefret ve haset gibi barışa engel olan kötü duygu ve düşüncelerle mücadele etmeliyiz. Ramazan ayı, insanlığa son ilahi hitap olan yüce kitabımızın indirildiği, rahmet, mağfiret ve arınma ayıdır."

Muhabir: Hüseyin Demirci / Çağlar Sefertaş / Zehra Melek Çat

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz