Sarıkamış Şehitleri Erciyes’Te Anıldı

Mükremin ÖKSÜZGİL/KAYSERİ, Erciyes Dağı Tekir Yaylası’nda planlanan anma yürüyüşü için çok sayıda kişi, kent merkezinden otobüslerle dağa çıkarıldı. Yaklaşık 7

Mükremin ÖKSÜZGİL/KAYSERİ, Erciyes Dağı Tekir Yaylası’nda planlanan anma yürüyüşü için çok sayıda kişi, kent merkezinden otobüslerle dağa çıkarıldı. Yaklaşık 7 bin kişinin katıldığı 3 kilometrelik yürüyüşe, Vali Orhan Düzgün, AK Parti Kayseri milletvekilleri Yaşar Karayel, İsmail Tamer, ilçe belediye başkanları da katıldı. Sarıkamış şehitlerini temsil etmesi amacıyla dönemin askeri kıyafetleri giydirilmiş öğrencilerin önde olduğu yürüyüşte tekbir getirildi, 'Sarıkamış Türküsü'nü söyledi.
Kayak merkezinde tamamlanan yürüyüş ardından şehitler için Kuran-ı Kerim okundu, dua edildi. Milletvekili İsmail Tamer, Türkiye’yi böldürmeyeceklerini belirterek şöyle konuştu:
"Onlar bizim için, bu vatan için öldü. Bir vatan için ölmek varsa hep birlikte buradayız. Kayseri burada, Türkiye burada. Şu anda Kayseri’den 150 gencimiz Allah-u Ekber Dağları’nda bizleri temsilen yürüyorlar. Onları orada yad edenlerle, hep birlikte Türkiye olduk. İnşallah, ne şehitlerimizi unutturacağız, ne de bu vatanı böldüreceğiz. Bu vatanın dirliği, birliği için, geleceğimiz için hep birlikte Türkiye olacağız. İşte al bayrak bunun için var."
Vali Orhan Düzgün ve Millekvekili İsmail Tamer de konuşmasında katılımcılara teşekkür etti. Konuşmaların ardından dönemin kıyafetlerini giyen Sümer Lisesi öğrencileri Sarıkamış Harekatı’nı canlandırdı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: