Sarıkamış' Ta 3 Bin Aileye Kömür Yardımı

Sarıkamış Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından yaklaşık 3 bin aileye kışlık 6 bin ton kömür dağıtıldı.

Sarıkamış Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından yaklaşık 3 bin aileye kışlık 6 bin ton kömür dağıtıldı.

Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sarıkamış ilçe merkezi ve köylerde daha önceden belirlenen fakir ve muhtaç ailelerin tamamının evlerine kömür teslim işleminin yapıldığını söyledi.

Bu yıl kömür dağıtımına erken başladıklarını, sonbahara kalınca bütün il ve ilçelerin kömür dağıtımı program sıkışıklığından dolayı gecikme yaşandığını belirten Ermiş, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Özellikle Sarıkamış gibi yerlerde rakımın yüksek hava sıcaklığının düşük olmasından dolayı, yani kış aylarına kadar işin sarkması burada fakir ve muhtaç vatandaşlarımızın mağduriyetine sebebiyet verebilir. Bu düşünceyle biz kömür nakliyatına bu yıl erken başlayıp erken bitirdik. Bu kömür Kütahya'dan ilçemize tren vasıtasıyla nakledildi. Biz fakir ve muhtaç vatandaşlarımızdan sosyal sigortası olmayan vatandaşlarımıza ikişer ton dağıtmak suretiyle bu işlemleri gerçekleştiriyoruz. Tabi dağıtımız kömürleri bizzat adreslerine teslim ediyoruz. Daha sonbahar gelmeden bu işlem tamamlanmış olması hem vatandaşlarımızı hem de bizi mutlu etti."

Muhabir: Hüseyin Demirci / Zehra Melek Çat

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: