Sarıkamış’ta Arakan Bölgesi Müslümanları İçin Yardım Kampanyası

Kars’ın Sarıkamış İlçesi’nde Myanmar’ın Arakan Bölgesi Müslümanları için yardım kampanyası başlatıldı.Sarıkamış Müftüsü Hamdi Uzunharman, ...

Kars’ın Sarıkamış İlçesi’nde Myanmar’ın Arakan Bölgesi Müslümanları için yardım kampanyası başlatıldı.

Sarıkamış Müftüsü Hamdi Uzunharman, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yurt genelinde Arakan bölgesinde yaşayan Müslümanlar için 27.07.2012 Cuma günü yardım kampanyası başlattığını belirtti.

Müftü Hamdi Uzunharman,Cuma namazından sonra ilçe merkezi ve köylerdeki bütün camilerde yardım toplamaya başladıklarını söyledi.

Uzunharman; “İçerisinde bulunduğumuz Ramazan-ı Şerif ayında bile dünyada Irak, Afganistan, Filistin, Suriye de Müslüman katliamları devam ederken bir kötü haberde Myanmar ’dan geldi. Myanmar’ın Arakan bölgesinde yaşayan binlerce Müslüman hunharca katledilirken, yüz binlerce Müslüman, soykırım tehdidiyle karşı karşıya kalmıştır.Bu bölgede yaşayan din kardeşlerimizin içerisinde bulunduğu bu durum Türk milletini derinden üzmüş olup Somali, Afrika vb ülkeler de yaşayan kardeşlerimize nasıl yardımda bulunduysak aynı şekilde Arakanda ki Müslüman kardeşlerimize de aynı hassasiyeti göstermeye çalışacağız. Müslüman Müslüman’ın kardeşidir. Dünyanın neresinde olursa olsun bir Müslüman sıkıntı içerisinde ise ona yardım etmek hepimizin görevidir” dedi.

Reklam
Reklam

Arakan Bölgesi için Sarıkamış’ta ilk etapta 5 bin TL. toplandığı, yardımların devam edeceği kaydedildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: