Sarıkamış’ta bir günde 272 ünite kan bağışı yapıldı

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde düzenlenen kan bağışı kampanyasında bir günde 272 ünite kan toplandı.<br/> <br/>Türk Kızılayı...

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde düzenlenen kan bağışı kampanyasında bir günde 272 ünite kan toplandı.

Türk Kızılayı Sarıkamış Şube Başkanlığı, Sarıkamış Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Kafkas Üniversitesi ve Erzurum Kan Merkezi Müdürlüğü’nce organize edilen kampanyaya vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
Kampanyada günde 272 ünite kan toplayarak rekor kırdıklarını belirten Türkiye Kızılay Derneği Sarıkamış Şube Başkanı Mir Hasan Taş, “Yaz aylarında kan bağış oranlarının düşmesi üzerine birçok il ve ilçede kampanya düzenleniyor. Biz de bir ekiple kan bağışlarını kabul ettik. Bir ekiple günde 272 ünite kan bağışı alarak rekor kırdık. Bir günlük kampanyada önemli bir başarı elde ettik.” dedi.

Reklam
Reklam

Bağıştan önce insanlara faydalarını anlattıklarını ifade eden Kızılay doktoru Abdullah Üzer ise “Aldığımız kanların yapılan işlemlerini, tahlilleri anlatıyoruz. Bir ünite kan bağışı üç insanın hayatını kurtarır. Her geçen gün yeni tedavi protokollerinin gelişmesi nedeniyle sürekli kan ihtiyacı artmaktadır. Örneğin eskiden tedavi edilmeyen birçok kanser vakasında artık ilaç tedavisi uygulayabiliyoruz. Bu tedavilerinde bilinen en önemli yan etkileri kan seviyesini düşmesi. Aynı zamanda lösemilerde, anemilerde, kadın doğum hastalarında, çocuk hastalıklarında gittikçe kana ihtiyaç artmaktadır. Dolayısıyla insanlarımızı Türk Kızılayı’na kan bağışı yapmaya bekliyoruz.” diye konuştu. Bu arada, kampanya pazartesi gününe kadar Kars'ta devam edecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz