Sarıkamış'ta "Motivasyon" Konulu Seminer

Kars Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, Sarıkamış ilçe merkezi ve köy okullarında görev yapan idareci ve öğretmelere yönelik "Motivasyon"

Kars Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, Sarıkamış ilçe merkezi ve köy okullarında görev yapan idareci ve öğretmelere yönelik "Motivasyon" semineri verdi. Alkış, Sarıkamış Halk Eğitimi Merkezi Salonundaki seminerde yaptığı konuşmada, Kars'ta görev yapan öğretmenleri bölgeye oranla çok başarılı gördüğünü belirtti. Öğretmenliğin önemli bir sanat olduğunu belirten Alkış, “Öğretmen sanatını sevmeli sanatının kıymetini bilmeli ve şükür etmeli. Öğretmen 'keşke' dememeli. Olumsuz şartlar ve insanlar hevesini kırmamalı. Statükocu olmamalı, olumsuzluklardan sinerji çıkartmalıdır" dedi. Eğitimin yalnızca akademik başarıyla ölçülemeyeceğini ifade eden Alkış, şöyle devam etti: "Eğitimi yalnızca sınavla ölçerseniz yanlış yaparsınız. Yüzde 20 akademik başarıdır, yüzde 30 güzel ahlak iyi insan olmak, iyi davranış sergilemektir. Yüzde 20 disiplindir, yüzde 40 akraba ilişkileri gibi sıralayabiliriz. Sadece yüzde 20 akademik başarıya bakmamak lazım. Öğrenci disiplin olaylarında en az görülen yerlerden biriyiz. 'Bu bir başarı değil mi?' Öğretmen öğrenci, öğretmen veli ve öğretmen öğretmen ilişkilerinde çok başarılıyız. 'Bu önemli değil mi?' Evet, bunlar başarıdır. Bizim işimiz iyi insan yetiştirmekle beraber, iyi çiftçi, iyi esnaf yetiştirmektir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: