Sarıkamış'ta Ormanlık Alanlar Genişletiliyor

 Sarıkamış Orman İşletme Müdürlüğü ilçe sınırları içinde orman bölgesine yakın boş arazilerin toprak sürümünü yaparak ağaçlandırmayı hedefliyor.

Sarıkamış Orman İşletme Müdürlüğü ilçe sınırları içinde orman bölgesine yakın boş arazilerin toprak sürümünü yaparak ağaçlandırmayı hedefliyor. Sarıkamış Orman İşletme Müdürü Cemal Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2014 ağaçlandırma iş programı çerçevesinde 200 hektarlık alanda toprak sürümlerine başlandığını söyledi. Çelik, yapılan planlamayla ilçeye bağlı Hamamlı, Yağbasan ve Karaurgan köyü bölgesinde 200 hektarlık alanın sürümü yapıldıktan sonra ağaçlandırma çalışması başlayacağını belirtti. Amaçlarının ormanların sınırlarını genişletmek, ormanı güvenceye almak olduğunu ifade eden Çelik, "Biz bundan sonraki yıllarda da her yıl 200 hektarlık alanda sürüm ve ağaçlandırma çalışması yapacağız. Tabi burada ağaçlandırma ve gençleştirme sahalarının genişlemesi yalnızca insanlar için değil çevre ve yaban hayatı içinde büyük önem arz ediyor. Ormanlarımızın genişlemesi ve korunmaya alınması avcıların ve diğer canlıların girmesine engele olacağı için yaban hayatına büyük katkı sağlayacak" diye konuştu. İşletme şefi Şener Arifoğulları da yaklaşık 15 gün süreyle sürüm yapılacak alanda 1 dozer ile 2 ekskavatörün çalışacağını belirterek, "Ağaçlandırma teraslarımızın genişliği 100-120, derinliği ise 60-80 santimetredir. Bu yapılan sürüm ve teras çalışmasından sonra Sonbaharda da fidan dikimi çalışmasını tamamlayacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: