Sarıkamış'ta SODES Kapsamında 7 Proje Kabul Edildi

Sarıkamış'ta Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırlanan 7 proje kabul edildi.

Sarıkamış'ta Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırlanan 7 proje kabul edildi.

Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kalkınma Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinde SODES projesi kapsamında hazırlanan 2012 yılı proje sonuçlarının açıklandığını söyledi.

Projelerden 5'inin Kaymakamlık bünyesinde olan kurum ve kuruluşlara, 2'sinin sivil toplum kuruluşuna ait toplam 7 projenin kabul gördüğünü ifade eden Ermiş, şunları kaydetti:

"Toplam 900 bin liraya yakın bir destek olacak. Bu projeler kapsamında 10 köyümüze çocuk parkı yapacağız. Onun dışında köylerde 10 anasınıfı düzenleyeceğiz. Halk eğitim merkezinde kullandığımız salon yetersiz ve ses sistemi sıkıntılıydı. Orası için de bir proje yaptık. Bir diğer projemiz 10 bin öğrenci kitapla buluşuyor. Son projemizde köylerde okuyan öğrencilerimiz için Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki tarihi, turistik yerlerin gezilmesini içeriyor. Diğer iki projede iki ayrı sivil toplum kuruluşumuza ait sosyal içerikli projeler."

Reklam
Reklam

Muhabir: Hüseyin Demirci / Sagip Sezginer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: