Sarıkamış'ta TOKİ konutlarında oturanlar, altyapı eksikliğinde şikayetçi

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde TOKİ tarafından yaptırılan konutlarda oturan vatandaşlar, altyapı yetersizliği ve çevre düzenlemesinin yapılmamasından...

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde TOKİ tarafından yaptırılan konutlarda oturan vatandaşlar, altyapı yetersizliği ve çevre düzenlemesinin yapılmamasından şikâyetçi oldu.
Sarıkamış TOKİ Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği (SATODER) Başkanı Fikret Baltacı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, altyapı yetersizliği nedeniyle yağmurlu havalarda bodrum katlarını su bastığını söyledi.
Çevre düzenlemesinin yapılmaması ve tıkanan kanalizasyon borularından taşması sonucu kokudan evlerinden dışarı çıkamadıklarını belirten Baltacı, "Konutlara yakın bölgede yaptırılan cami 4 senedir bitirilemedi. Ayrıca konutların 200 metre uzağına yapılması nedeniyle kış şartlarında camiye gitmek neredeyse imkânsız." dedi.
TOKİ sakinleri için yapılan okulun Spor Lisesi'ne devredilmesi nedeniyle çocuklarının şehir merkezine gitmekte zorlandığını dile getiren Baltacı, "Bu problemlerimizi defalarca gerekli yerlere bildirmemize rağmen bir çözüm sağlanamadı. Çevre düzenlemesi ve alt yapı yapılmadığından belediye TOKİ konutlarını teslim almamaktadır. Milletvekillerimizden sorunun çözümü için yardım beklemekteyiz.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz