Sarıkamış'ta "Turizm Haftası" etkinlikleri -Kaymakam Ermiş: "Aslında bizim büyük bir potansiyelimizvar, ama değerlendirme aşamasında gecikmişiz"

Sarıkamış ilçesinde "Turizm Haftası" nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Sarıkamış ilçesinde "Turizm Haftası" nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Sarıkamış'ın çok önemli bir turizm destinasyonuna sahip olduğunu belirterek, turizmin, kültürlerin tanışması kaynaşması vazifesiyle insanlar arasında sevgi diyaloğunu ortaya çıkardığını vurguladı.

Son yıllarda Türkiye'de turizm alanında önemli gelişmeler yaşandığının altını çizen Ermiş, "Ülkemize gelen turist sayısı bakımından 2002 yılında dünyada 17. sırada iken bugün 7. sıradayız. Aslında bizim büyük bir potansiyelimiz var, ama değerlendirme aşamasında gecikmişiz" dedi.

Reklam
Reklam

Kars Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay da turizmin ülke ekonomisine yaptığı katkının yanı sıra, insanların, toplumların birbirini tanımasında, kaynaşmasında ve evrensel anlamda barışın sağlanmasında da önemli bir araç olduğunu söyledi.

Kars bölgesinin sahip olduğu doğal, kültürel ve tarihi çekiciliklerle alternatif turizm destinasyonu açısından elverişli bir yerleşim merkezi olduğuna dikkati çeken Doğanay, şunları kaydetti;

"Bu destinasyonun başında Ani Antik Kenti olmak üzere, tarihi konaklar, camiler, kiliseler ve Ebul Hasan Harakani Hazretleri gibi inanç turizmine yönelik kültür varlıkların yanında, kış turizmine uygun Sarıkamış kayak merkezimiz, orman arazileri, kuyucuk kuş gölü gibi alternatif turizm çeşitleri bulunuyor. Yapılan planlı ve projeli çalışmalar sayesinde 2011 yılında ilimizde turizm işletme belgeli tesislerde, konaklayan turist sayısı 90 bin 347 kişi olup bu sayı bir önceki yıla göre yüzde 39'luk bir artış göstermiştir. Amacımız bu sayıyı gelecek yıllarda daha da artırmak ve Kars'ı cazibe turizm merkezi haline getirmektir."

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından Turizm Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu "Uyanık Esnaf" ve "Mirasın cazibesi" adlı tiyatro oyunları sahnelendi.

Program, Sarıkamış turizmi ve projelerimiz adlı slayt gösterimi ile sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: