Sarıkavak Mahallesi'ne Gölet Yapılacak

Kumluca ilçesi Sarıkavak Mahallesi'ne, taşkınları önlemek ve sulama amaçlı kullanılmak üzere yapılacak gölet için çalışmaların başlatıldığı bildirildi.

Kumluca ilçesi Sarıkavak Mahallesi'ne, taşkınları önlemek ve sulama amaçlı kullanılmak üzere yapılacak gölet için çalışmaların başlatıldığı bildirildi. Sarıkavak Mahallesi Horozötmez mevkisinden geçen Üleşik Deresi üzerine yapılması hedeflenen göletle ilgili Devlet Su İşleri 13. Bölge Müdürlüğü tarafından planlama çalışmaları başlatıldı. Çalışmalarda, bölgenin topografik olarak gölet yapımına elverişli olduğu tespit edildi. Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, DSİ 13. Bölge Müdürlüğü yetkilileriyle daha önce gölet yapılacak bölgede incelemeler yaptıklarını, göletin planlama aşamasına gelindiğini söyledi. Gölet projesinin hem Sarıkavak Mahallesi'nde tarımsal sulama sağlayacağını hem de Üleşik Deresi'nde yaşanabilecek taşkınları önleceğini ifade eden Çetinkaya, göletin çok önemli olduğunu vurguladı. Çetinkaya, şöyle konuştu: "Gölet yapımıyla hem kışın tarımsal alanlarımızı su baskınlarına karşı koruyacağız hem de yazın gölette tutulan suyu tarımsal alanları sulamada kullanacağız. Böylece sürekli yaşadığımız sıkıntıdan da kurtulacağız. İlçemizde hem Gavur Deresi'nin ıslahında hem de Sarıkavak Mahalle'mize gölet yapımında, çalışmalardan dolayı DSİ Bölge Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ederiz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: