Sarıkaya Halk Eğitim Merkezi Kursaları Ilgi Görüyor

YOZGAT  (AA) - Sarıkaya Halk Eğitim Merkez Müdürü Rızvan Şahin, merkez tarafından açılan kursların ailelere ekonomik katkı sağladığını söyledi.

Sarıkaya Halk Eğitim Merkez Müdürü Rızvan Şahin, merkez tarafından açılan kursların ailelere ekonomik katkı sağladığını söyledi. Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün itibari ile 28 kursun devam ettiğini, 355’i kadın, 544’ü erkek olmak üzere 899 kursiyere eğitim verdiklerini belirtti. 2012-2013 eğitim öğretim yılında, kurumlar bünyesinde açılan çeşitli kurslarda bin 52 bayan, 852 erkek olmak üzere toplam bin 904 kursiyere eğitim verildiğini, ifade eden Şahin, şöyle konuştu: “2013-2014 eğitim ve öğretim yılında kurs çalışmalarımız devam etmekte olup şu ana kadar açılan kurslarımız, bilgisayar, bağlama, gitar, nevresim ve pike dikimi, okuma yazma, birinci kademe kursu, motorlu taşıtlar sınav kursu, sınav sorumlusu kursu, el sanatları kursu, futbol, okuma, yazma, seviye tespit sınavı, Fransızca, Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında ilköğretim kursları ile üniversiteye hazırlık kursları, yatak örtüsü tekstil hazırlama, Osmanlıca, kalorifer ataşeliği, Arapça, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği, tüm mesleklere yönelik güzellik ve saç bakım hizmetleri, pazarlama ve perakende hizmetleri, yiyecek içecek hizmetleri, gıda teknolojisi, hijyen eğitimi kurslarımız bütün hızıyla devam etmektedir. Açmayı planladığımız kursların arasında arı yetiştiriciliği, resim kursu, aile eğitim kursu, bağcılık ve meyvecilik, traktör bakım kursları yer almaktadır.” Şahin, bu kurslar sayesinde kişiler çeşitli meslek sahipleri olarak ailelerine de ekonomik katkı sağladığını bildirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz