Sarıkaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden Velilere Karne Uyarısı

 Sarıkaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Demir, yarıyıl tatili öncesi velileri uyararak, zayıf karneli öğrenciye kızmamalarını istedi.

Sarıkaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Demir, yarıyıl tatili öncesi velileri uyararak, zayıf karneli öğrenciye kızmamalarını istedi. Demir, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede 2013-2014 eğitim- öğretim yılının birinci kanaat döneminin sorunsuz bir şekilde ve başarıyla tamamlandığını söyledi. 25 Ocak itibari ile öğrencilerin, iki haftalık yarıyıl tatillerine başlayacaklarını ifade eden Demir, "9 Şubat 2013 akşamı sona erecek yarıyıl tatilinde de öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin gönüllerince dinlenip, sevdikleriyle daha çok vakit geçirerek eğitimin ikinci dönemine hazırlanmalarını canı gönülden diliyorum. Öğrencilerimiz ve velilerimiz, öğretmenlerimiz de bir kültür oluşturmak suretiyle ellerinden gelen çabayı gösterdiler" dedi. Bütün öğrencileri kutlayan Demir, şunları söyledi: "Her durum yeni bir değerlendirmeye imkan tanır. Bu nedenle istediği başarıyı elde edemeyen öğrencilerimiz, durumlarını gözden geçirmeliler. Çocukları istediği başarıyı elde edemeyen velilerimiz de sebepler üzerinde bir araştırma yapmak suretiyle başarısızlığın sebeplerini, başarısızlığın kaynağına inmek suretiyle, gerekirse bizim uzman arkadaşlarımızdan yardım almak suretiyle geleceğe yönelik çareler üretmede ellerinden geleni yapmalıdırlar. Eğitimde başarı, sadece not ile ölçülebilen bir başarı değildir" diye konuştu. Öğrencilerde istendik davranışların oluşması, bunların kişiliklerinde milli eğitimin temel amaçlarına uygun gelişmelerin yaşanması da önemli oranda bir başarının işareti olduğunu söyleyen Demir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ancak kamuoyumuzda yıllardan beri süregelen bir yanlış algı vardır. Bu yanlış algının üzerinde ısrarla durmamız gerekir. Sayısal başarı, SBS, YGS, LYS gibi başarılar, gerçek başarı görülmektedir. Oysaki gerçek başarı, öğrencilerimizin davranışında, vatana, millete, ailesine, sevdiklerine ve ülkemizin geleceğine olan olumlu vatandaş yetiştirmedeki anlamlı başarıdır. Bizim için sayısal başarılar gelip geçici başarılardır. Kişinin motivasyonu için önemlidir ancak hayatı için bazen olumlu yanı kadar olumsuzlukları da taşımaktadır. Çevre baskısı, öğrencilerimizin motivasyonunu etkilemekte ve yanlış yönlere sevk edilmesine de sebep olmaktadır. Bu yüzden hiç kimse, hiçbir velimiz öğrencisini bir başka öğrenciyle mukayese etmemelidir. Ders ve not başarıları, herkese özel durumu ifade etmektedir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: