Sarıkaya öğretmen sıkıntısı çekmeyecek

Yozgat’ın Sarıkaya İlçe Mili Eğitim Müdürü Mustafa Demir, ilçenin 2011–2012 eğitim öğretim dönemine öğretmen açığı...

Yozgat’ın Sarıkaya İlçe Mili Eğitim Müdürü Mustafa Demir, ilçenin 2011–2012 eğitim öğretim dönemine öğretmen açığı olmadan başlayacağını söyledi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Demir, yaptığı açıklamada eğitimin önemine vurgu yaptı. Demir, "Yeni eğitim öğretim dönemi birinci sınıf ve okul öncesi öğrencilerimiz için başladı. Haftaya da bütün öğrencilerimiz eğitim ve öğretime başlayacaklar. 2010-2011 eğitim yılını önceki yıllara göre yüzde 40 daha başarılı olarak tamamlamıştık. Fakat başarılarımız bir yıla münhasır olmayarak bunu gelecek yıllara da yansıtarak devam ettirmeliyiz." dedi.
Sarıkayalıların eğitime olan ilgisinin önceki yıllara göre bu yıl daha fazla olduğunu ifade eden Demir, "Öğrenci velilerimizin okullarımıza olan ilgisi önceki yıllara göre daha fazla arttı. Çocuklarıyla ilgilenerek okullarımıza geliyor ve durumları hakkında bilgi sahibi oluyor. Bizim amacımız bu ilgiyi daha da artırmak olacaktır. Bu çerçevede geçen yıl öğrenci velilerimizin tamamına yakınını ziyaret etme fırsatı bulduk. Bunun başarıda önemli bir katkısı oldu. Öğrenci velileri ile eğitimcinin kaynaşmasını sağlayarak birbirimize güven ortamı oluşturduk." diye konuştu.
İlçede 6 bin 650 öğrencinin yeni eğitim öğretim yılına başlayacağını kaydeden Demir, şöyle devam etti: "2011-2012 eğitim öğretim yılında ilçemizde 6 bin 650 öğrencimiz ders başı yapacak. Kadrolu öğretmen sayımızda geçen yıla oranla büyük bir artış oldu. İlçemize bu yıl itibariyle 67 öğretmenin ataması gerçekleştirildi. Bu sayede öğretmen açığımız kalmadı. Sarıkaya’mızda öğrencilerimizin yaklaşık yüzde 14’ü taşımalı sistemle eğitim ve öğretime devam ediyor. İlçemize bağlı 56 köyden 30’undaki okullar kapalı. Bu durum göç hakkında fikir vermesi açısından önemsenecek bir rakamdır. Kapalı olan köy okullarımız köy ihtiyar heyeti tarafından köyün sosyal ihtiyaçları için kullanılabilir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz