Sarıkaya’da ‘kene ile mücadele’ konferansı düzenlendi

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde Yozgat Veteriner Derneği ve İlçe Tarım Müdürlüğü'nün organizasyonunda ‘kene ile mücadele konulu...

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde Yozgat Veteriner Derneği ve İlçe Tarım Müdürlüğü'nün organizasyonunda ‘kene ile mücadele konulu konferansı verildi.
Konferansa Sarıkaya İlçe Tarım Müdürü Mustafa Özdoğan, Yozgat Veteriner Odası Başkanı Çağlar Dikmen, köy muhtarları sağlık Çalışanları, veterinerler ilçe halkı ve konuşmacı olarak Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Abdullah İnci katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan İlçe Tarım Müdürü Mustafa Özdoğan, havaların ısınmasıyla birlikte kene vakalarına rastlanabileceğini belirterek, keneden korunma yollarına karşı alınacak tedbirler konusunda kısa bir bilgi verdi.
Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Abdullah İnci ise her keneye Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) virüsü taşıyor şüphesiyle yaklaşılması gerektiğini belirtti. Prof. Dr. İnci şunları söyledi: "Türkiye’de ve özellikle bölgemizde kene vakalarına sıkça rastlanmaktadır. Bu nedenle de bu kenelerle nasıl mücadele etmemiz gerektiği konusunda herkesin bilinçli olması gerekir. Her çeşit kenenin bir ölüm riski taşıdığını asla unutmamalıyız. Zehirsiz kene diye bir şey yoktur. Halkımız kene gördüğünde ‘bizim bölgemizde keneden ölen olmadı, buradaki keneler zehirsizdir’ diye algılamaları son derece yanlış ve sakıncalıdır. Bu nedenle halkımızın kenelerle mücadelede hayati tehlikelerini en aza indirmek veya tamamen ortadan kaldırmak için öncelikle kene ısırmalarında kesinlikle çıplak elle tutmamamız gerekir. Elimize mutlaka eldiven ve benzeri şeyler takarak keneyi çıkartabiliriz ve hemen vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna gitmeliyiz. Kene ısırıklarında muhakkak erken teşhis çok önemlidir. Bu yüzden kene ısırıklarını saklamak, önemsememek Allah korusun bir insanın hayatına mal olabilir. Çünkü özellikle bu bölgemizde ve çevre illerimizde bu durumlara şahit olduk.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz