Sarıkayalı işadamları 5 günlük Çanakkale gezisinden döndü

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde faaliyetini sürdüren işadamları ve çeşitli meslek kuruluşunda çalışan vatandaşların oluşturduğu 50 kişilik...

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde faaliyetini sürdüren işadamları ve çeşitli meslek kuruluşunda çalışan vatandaşların oluşturduğu 50 kişilik grup, 5 günlük Çanakkale gezisinden döndü.

Esnaf Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından düzenlenen gezide Çanakkale Savaşı’nın simgesi olan yerler ziyaret edildi. Program çerçevesinde Aynalı Çarşı, Şahindere Şehitliği, 57. Alay Şehitliği, Kilitbahir Kalesi, Çimenlik Kalesi, Yahya Çavuş ve Ertuğrul tabyaları, Alçıtepe köyü, Conkbayırı, Seyit Onbaşı ile diğer tarihi yerler gezildi. Sarıkaya Esnaf Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ömer Şafak, yaptığı açıklamada vatanın bölünmez bütünlüğü için vatan uğruna, yaşam mücadelesinin verildiği, şehitlerin kanlarıyla sulanmış yerleri herkesin görmesi gerektiğini söyledi. Türkiye’nin tarihteki yerini almasında Çanakkale Savaşı'nın önemli olduğunu ifade eden Başkan Şafak, "Çanakkale demek ülkemizin birlik ve beraberliği demektir. Çanakkale demek ülkemizin namusu şerefi ve haysiyeti demektir. Tarih geçmişten ders çıkarmaktır. Bizler Kutlu Doğum ayı münasebetiyle böyle bir gezi tertip ettik." dedi.

Reklam
Reklam

İşadamlarından Halis Öcal da ilk defa Çanakkale Şehitliğini gezdiğini ve o manevi atmosferi yaşadığını belirterek, "Bu gezi bizlere çok şeyler kazandırdı. Mutlaka her Türk vatandaşının orayı gidip görmesi gerekir. Birkaç ay sonra ben ailemle birlikte tekrar Çanakkale’ye gitmeyi düşünüyorum." diye konuştu.

Geziye katılan tarih öğretmeni Harun Günaydın öğretmen olmasına rağmen Çanakkale’yi ilk kez ziyaret ettiğini, görmekle okumanın arasında çok fark olduğunu söyledi. Günaydın, "Okumak kadar o tarihi yerleri gezip görmenin de önemli olduğunu bu gezi sayesinde anladım. Bundan sonra Çanakkale’yi öğrencilerime anlatırken daha duygulu ve daha bilinçli anlatacağım." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: