Sarılar Belediye Başkanı Ersoy: Çalışmalarımızı 40 yıl sonrasına göre yapıyoruz

Antalya'nın Manavgat ilçesi Sarılar Belde Belediye Başkanı Mustafa Erkan Ersoy, beldelerinin Anadolu'dan yoğun göç aldığını...

Antalya'nın Manavgat ilçesi Sarılar Belde Belediye Başkanı Mustafa Erkan Ersoy, beldelerinin Anadolu'dan yoğun göç aldığını söyledi. Manavgat destinasyonunda turizmin her mevsim canlı olması ve 160 bin yatak kapasitesi bulunması nedeniyle bölgenin Anadolu'dan yoğun göç aldığını belirten Başkan Ersoy, göç sonrası turizm sektöründe çalışanların beldelerinin ilçe merkezine yakın olmasından genelde Sarılar'a yerleştiğini kaydetti.
Sarılarda yaptıkları altyapı ve üstyapı çalışmaları ile ilgili Cihan'a açıklamada bulunan Ersoy, Manavgat'ın beldeleri içinde Side'den sonra en fazla nüfus artışın beldelerinde olduğunu söyledi. Beldelerinde Anadolu'dan göçlerle son 6 yıl içinde yüzde 100'nün üzerinde çok büyük nüfus artışının olduğunu belirten Ersoy, turizm beldesine yaptıkları kalıcı yatırımları 2023 vizyonuna göre şekillendirdiklerini kaydetti.
Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK)'in Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi(ADNKS) verilerine göre Sarılar'ın nüfusunun 8 bin 717 olduğunu belirten Ersoy, artan nüfusuna karşıda turizm beldesinin alt ve üst yapı çalışmalarını halkın 40 yıl ihtiyacını karşılayacak şekilde yeniden dizayn ettiklerini kaydetti. Ersoy sözlerini şöyle sürdürdü: "Bilindiği üzere Manavgat dünyanın sayılı turizm bölgelerinden biri. Bölgemizin 160 bin yatak kapasitesi var. Manavgat ve beldeleri, turizm sektöründe çalışmak için gelenlerle Anadolu'dan yoğun göç alıyor. Sarılar ilçe merkezine yakın olduğu için göçlerinin büyük çoğunluğu beldemize oluyor. 6 yıl içinde için de beldemizin nüfusu 4 binlerden 8 binin üzerine çıktı. Anadolu'dan göç olduğu sürece de artışın devam edeceğine inanıyoruz. Onun içinde altyapı ve üst yapı çalışmalarımızı 40 yıl sonrasına göre yapıyoruz."
Çağlayanın, beldelerinin dünyada tanınmasına büyük katkı sağladığını belirten Ersoy, Manavgat Şelalesi'nin beldeleri sınırı içinde olmasını büyük şans olduğunu kaydetti. Ersoy, şelaleye bu yıl 1 milyon turistin gelmesini beklediklerini kaydetti.
Ersoy, 12 Haziran seçimleri önce AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM'de Grup Toplantısı sonrası rozet takımı ile CHP'den AK Parti'ye geçmişti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz