Sarımsaklı Sahilinde İşgale İzin Yok

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy beldesinin dünyaca ünlü Sarımsaklı Plajlarının işgaline belediye izin vermiyor.Sarımsaklı sahilindeki...

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy beldesinin dünyaca ünlü Sarımsaklı Plajlarının işgaline belediye izin vermiyor.

Sarımsaklı sahilindeki kıyı kenar çizgisi içinde bulunan ve hazine arazisi üzerine yapılan yapılaşmalar, Kıyı Kenar Kanunu'na muhalefet ettiği gerekçesiyle belediye ekipleri tarafından yıkılıyor. Küçükköy Belediyesi bünyesindeki Zabıta ve Fen İşleri birimlerinin personeli tarafından sahilde işgal edilen alanlarda, işletme sahiplerinin kendi imkânlarıyla yaptıkları derme çatma yapılaşmalara önceki gün jandarma kolluk kuvvetlerinin aldığı güvenlik önlemleri altında müdahale edildi.

Reklam
Reklam

17 kilometre uzunluğundaki dünyaca ünlü Sarımsaklı Plajlarında izinsiz işgalde bulunan işletmelerin kumsal üzerindeki yapılaşmalarına Küçükköy Belediyesi’ne ait iş makineleriyle yapılan operasyonla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Mesut Ergin, yargı kararlarının gereğini yerine getirdiklerini belirtti. Ergin, “Yargı kararlarına uyulacak ve işgal altındaki her alan temizlenecek. Kimsenin kendine ait olmayan ve beldenin tamamına yani kamuya ait olan bir yeri işgal edip de orada gazino, çay bahçesi ve benzeri işletme şansı kesinlikle yoktur. Resmi olmayan hiçbir işletmeye izin vermeyeceğiz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: