Sarıveliler Belediye Başkanı Samur’dan Değerlendirme Toplantısı

Karaman’ın Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur, düzenlediği basın toplantısıyla belediye olarak bir yılda yapılan çalışmaları...

Karaman’ın Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur, düzenlediği basın toplantısıyla belediye olarak bir yılda yapılan çalışmaları değerlendirdi.

Polisevi’nde gerçekleşen toplantıda konuşan Belediye Başkanı Samur, Karaman’ın ikinci büyük ilçesi olan ve zor bir coğrafyaya sahip Sarıveliler ilçesinde doğu illerinde bulunan köylerden daha kötü durumda olan yerleşim yerleri olduğunu ifade ederek, “İlçemize bağlı Dumlugöze köyümüz daha bu yıl içerisinde asfaltla tanıştı” dedi.

Başkan Samur, verdikleri hizmetlerde ahbap, çavuş olgusu gütmeden herkese hizmet etmeye çalıştıklarını belirterek, “Biz günü birlik işlerin ve siyasetin peşinde değiliz. Halkın takdiri ile bu göreve getirildik. Bugüne kadar yaptığımız hiçbir işte fırıldak olmadık olmayacağız da. İlçemizde iç içe girmiş köyler vardı. Onları birleştirip mahalle yaptık. Asfaltı olmayan yol bırakmadık. 1987’lerde yapılan belediye hizmet binasının yerine yeni ve modern bir hizmet binası yaptırarak geçtiğimiz ayın içerisinde hizmete açtık. İlçemizde imar revize çalışmaları devam ediyor. Bunun yanında kentsel dönüşüm projesi kapsamında ilçede önceki dönemlerde 4 kez ihaleye çıkarılan ancak bir türlü hayata geçirilemeyen 96 konutluk TOKİ evlerini yaptırarak hak sahiplerine teslim ettik. Biz belediyecilik anlayışımızda disiplini ön planda tutarak kurumsallaşma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. 23 yıllık ilçede banka şubesi yoktu. Biz bu konunun üzerine düşerek banka şubesini ilçemize kazandırdık. Kuşyuvası olarak tabir edilen ve İç Anadolu’yu Akdeniz’le birleştirecek olan Sarıveliler-Alanya yolunda yapımına başlanan tünel geçitler hızla ilerliyor. Bu yolun 2014’de bitirileceği söyleniyor. Biz bu ülkenin kaynaklarını heba etmeden acil görülen hizmetleri vatandaşımıza sunmayı hedefledik. Bu hedefimize de ulaştığımıza inanıyorum. Vatanını en çok seven işini iyi yapandır” dedi.

Reklam
Reklam

Başkan Samur, Sarıveliler’de doğup büyüyen gençleri burada tutabilmek için ilçeyi yaşanabilir bir görünüme kavuşturmak için uğraş verdiklerini de sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: