Sarıveliler'e Karacaoğlan Anıtı Yapılacak

Karaman'ın Sarıveliler ilçe Belediye Başkanı Hayri Samur, ilçeye Karacaoğlan Anıtı yapılması için çalışma başlattıklarını belirtti.

Karaman'ın Sarıveliler ilçe Belediye Başkanı Hayri Samur, ilçeye Karacaoğlan Anıtı yapılması için çalışma başlattıklarını belirtti.

Samur, yaptığı yazılı açıklamada, ünlü halk ozanı Karacaoğlan'ın Torosların zirvesinde yer alan ilçelerinde doğup büyüdüğünü söyledi.

Büyük şahsiyetlerin bir çok yer tarafından sahiplenmesinin normal olduğunu vurgulayan Samur, şunları kaydetti:

"Karacaoğlan'ın Sarıvelilerli olduğuna dair çok güçlü belgeler var. İlçemizde her yıl geleneksel Karacaoğlan Şenlikleri kutlanır. O gün ünlü ozanı yad eder onun adına çeşitli etkinlikler yapılır.İlçemize gelen misafirlerimize Karacaoğlan'ı daha iyi anlatabilmek ve onun anısını yaşatabilmek için Belediye olarak bir anıt yaptırma kararı aldık. Ön çalışması yapılan anıtın yapımına kısa süre sonra başlanacak."

Reklam
Reklam

Muhabir: Mehmet Çetin / Mümin Altaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: