Sarıyer'de cinayet

İSTANBUL (İHA) - Sarıyer'de, İkitelli Temel Hak ve Özgürlükler Derneği Sekreteri B.K., daha önce yasadışı terör örgütü DHKP-C ile ilgili bir davada, hakkında ifade verdiği ileri sürülen M.V.'nin Sarıyer'de işlettiği marketi bastı. Market sahibinin oğlu ile gelinini yaralayan B.K., marketten çıkmak üzereyken M.V. tarafından pompalı tüfekle öldürüldü.

İddialara göre, M.V. ile B.K. arasındaki sürtüşme yaklaşık bir yıl önce görülen bir dava sırasında ortaya çıktı. M.V., B.K. aleyhine tanıklık yapınca ikilinin arası açıldı.
B.K. dün gece saat 21.00 sıralarında, 34 ZY 3103 plakalı kamyonetiyle M.V.'nin Fatih Sultan Mahallesi Karanfil Deresi Sokak'ta işlettiği Kardeşler Süpermarket'e geldi. Bir süre sonra dava yüzünden yine tartışma çıktı. Silahını çeken B.K., araya girmeye çalışan M.V.'nin oğlu C.V.'yi kolundan, gelini D.V.'yi ise karnından yaraladı. Bunun üzerine M.V. de pompalı tüfeğiyle BK.'ya marketin kapısında ateş etti. Saçmaların hedefi olan B.K. olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralılar D.V. ile C.V. ise Şişli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi. Polis ekipleri, olayın ardından mahallede geniş güvenlik önlemleri aldı. Çevik kuvvet polisleri ve zırhlı araçlar olay yerine sevk edildi. Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'nin giriş ve çıkışlarından arama noktaları oluşturuldu.

Reklam
Reklam