Sarıyer'deki olaylara 5 tutuklama

Sarıyer'deki Derbentliler Derneği binasının yıkımında çıkan olaylar sırasında gözaltına alınan 42 kişi adliyeye çıkarıldı. Mahkeme, olaylar sırasında Derbent'e dışarıdan geldikleri iddia edilen 5 kişiyi tutukladı.

Derbent'de dün meydana gelen olaylar sırasında 42 kişi gözaltına alınmıştı. Polisteki sorguları tamamlanan zanlılar bugün adliyeye çıkarıldı. Zanlılardan 36'sı savcıya verdikleri ifadenin ardından serbest bırakılırken, 6 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Mahkeme, zanlılardan 5'ini tutuklayarak cezaevine gönderdi. Tutuklanan zanlıların, Derbent'e dışarıdan geldikleri öne sürüldü.

Reklam
Reklam

Şahin: "Derbentliler tedirgin olmasın"

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Ankara'dan gelişinde, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen ile birlikte Sarıyerli bir grup muhtarla, bölgenin imar sorunlarıyla ilgili olarak Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda bir görüşme yaptı.

Yaklaşık bir saat süren toplantıdan sonra açıklama yapan Şahin, Türkiye'nin bazı bölgelerinde olduğu gibi İstanbul'da da özellikle Sarıyer'de mülkiyet probleminden kaynaklanan bazı sıkıntılar bulunduğunu söyledi.

Şahin, TBMM'de bundan 1.5 yıl önce, üzerinde toplu yapılaşma bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına ait yerlerle ilgili takas imkanı getiren bir yasal düzenleme yaptıklarını kayderek bu tür yerlerin büyük bir çoğunluğunun gecekondu olmaktan çıkarak birkaç katlı apartmanlar haline geldiğini ifade etti. Şahin, "Buralara belediye hizmetleri gitmiş. Sokakları, caddeleri düzgün. İnsanları uzun süredir orada yaşıyorlar. Oraları dozer sokarak yıkmanın artık zamanı geçmiştir. Soruna mutlaka söylediğim çerçevede çözüm bulunması gerekir. Biz de bu noktada çalışıyoruz." dedi.

Reklam
Reklam