Sarız'da Kutlu Doğum Coşkusu

Kayseri'nin Sarız ilçesinde Kutlu Doğum coşkusu yaşandı.

Kayseri'nin Sarız ilçesinde Kutlu Doğum coşkusu yaşandı.

Sarız Belediyesi Düğün Salonu'nda gerçekleşen Kutlu Doğum programına, Kayseri İl Müftü Yardımcıları Atıf Akşit ile Tandoğan Topcu, ilçe müftü vekili Mustafa Açıkalın, ilçe emniyet müdürü Gazi Huylu ve vatandaşlar katıldı.

Kur'anı Kerim, ilahiler ve şiirlerin okunduğu programa, halk yoğun ilgi gösterdi.

Akşit, burada yaptığı konuşmada "Allah Resulü, engellileri onurlandırdı. Bazı bedensel kusurları sebebiyle topluma katılmaktan çekinen ve bu yüzden çölde yaşamayı tercih eden, Zahir isminde bir sahabi vardı. Efendimiz, her gördüğünde ona iltifat ederdi. Bir gün, Zahir'in kendisinin hiçbir değeri olmadığını söylemesi üzerine Peygamberimiz 'Hayır! Sen, hiç de değersiz değilsin! Aksine Allah katında çok kıymetlisin' dedi" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Programa ilçe halkı büyük ilgi gösterdi.

Muhabir: Murat Peker / Sercan Küçükşahin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: